Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Ντάισελμπλουμ: Τεράστιο λάθος η δίωξη Γεωργίου.

Η υπόθεση της ποινικής δίωξης κατά του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου δεν πρόκειται να εκτροχιάσει το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής, διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg ο κ. Ντάισελμπλουμ χαρακτήρισε.......ως «τεράστιο λάθος» την άσκηση ποινικής δίωξης που αφορά τα στατιστικά στοιχεία της Ελλάδας.

Νωρίτερα, την πάγια θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σχετικά με την ανάγκη να διασφαλιστεί η αξιοπιστία και η ποιότητα των ελληνικών στατιστικών στοιχείων, στα οποία βασίζεται το ελληνικό πρόγραμμα, επανέλαβε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπός της, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Σε συνέχεια της επιστολής των τριών επιτρόπων για το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ, ο κ. Σχοινάς τόνισε ότι η Επιτροπή λαμβάνει υπόψη της τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη, στη Βουλή των Ελλήνων, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση έχει πλήρη εμπιστοσύνη στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Εurostat.

Τέλος, ο κ. Σχοινάς ανέφερε ότι η Ελλάδα περιλαμβάνεται στην ατζέντα του Eurogroup που θα γίνει στις 9 Σεπτεμβρίου στη Μπρατισλάβα και η Επιτροπή αναμένει ότι θα συζητηθεί και το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ.

Πηγή:  fortunegreece.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου