Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

ΝΕΑ ΕΛΒΕΤΙΚΗ ΒΟΜΒΑ! ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΕΕ!

2016-09-04_120858.png
Tο μεγαλύτερο πολιτικό κόμμα της Ελβετίας ανακοίνωσε τα σχέδια του για να περιορίσει τη ροή όσων εισέρχονται στη χώρα, εγκαταλείποντας τη ζώνη Σένγκεν. 

Νέοι πονοκέφαλοι για την ΕΕ, καθώς τα ζητήματα που ταλανίζουν το μπλοκ, ξεπηδούν το ένα μετά το άλλο.

Το δεξιό Λαϊκό Κόμμα (SVP) έχει παρουσιάσει νέες προτάσεις για να σταματήσει την ελεύθερη κυκλοφορία των ατόμων σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος Christoph Blocher προέβη στην εν λόγω δήλωση καθώς η κοινοβουλευτική επιτροπή απέρριψε την απειλή της κυβέρνησης να επιβάλει ποσοστώσεις για τον αριθμό των αλλοδαπών θα εισέλθουν στη χώρα το επόμενο έτος.

Αντ ‘αυτού, επέλεξε μια ...

....συμβιβαστική λύση που βασίζεται γύρω από την πρόσληψη εργαζομένων με προτίμηση στους ντόπιους, δηλώνοντας ξεκάθαρα επί του θέματος: «Αν δούμε ότι ο νόμος και η εφαρμογή του (που προέκυψε μετά το δημοψήφισμα του 2014 για τον περιορισμό της μετανάστευσης) δεν μειώσει μαζικά τη μετανάστευση, το SVP θα ξεκινήσει μια πρωτοβουλία για τον τερματισμό της ελεύθερης κυκλοφορίας των προσώπων.»

Το 2014 διεξήχθη δημοψήφισμα στο Ticino, μια πόλη κοντά στα ιταλικά σύνορα, όπου ψηφίστηκε ο περιορισμός των μεταναστών λόγω του γεγονότος ότι η πόλη έχει ένα δυσανάλογα υψηλό αριθμό Ιταλών εργαζομένων. 


Από το 2014, επιβλήθηκαν υψηλότεροι φόροι και αυστηρότεροι έλεγχοι για τους εργαζόμενους, ωστόσο η τοπική κυβέρνηση του Ticino αψήφησε τις εκκλήσεις του SVP για σκληρότερα μέτρα, στηρίζοντας ως αντίμετρο την προσπάθεια επίλυσης του ζητήματος σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Στη συνέχεια πρότεινε μία παρόμοια λύση, σύμφωνα με την οποία τα προσωρινά όρια που τίθενται για τη μετανάστευση θα αφορούν την περιοχή ή τον τομέα εργασίας, ωστόσο το SVP απέρριψε κι αυτή την πρόταση λέγοντας ξεκάθαρα ότι δεν θέλουν πλέον την ελεύθερη κυκλοφορία μεταναστών, κι επιθυμούν το οριστικό κλείσιμο των συνόρων τους (όπερ σημαίνει έξοδο από τη ζώνη Σένγκεν).


Όταν ο κ Bolcher ρωτήθηκε το αν θα καταφύγουν σε ένα άλλο δημοψήφισμα, εάν η αντι-πρόταση περάσει και από τα δύο σώματα του κοινοβουλίου, ο ίδιος απέρριψε κατηγορηματικά την ιδέα. «»Μια νίκη σε ένα δημοψήφισμα είναι άχρηστη. Θα γυρίσουμε πίσω στο σημείο εκκίνησης, με την υπάρχουσα κατάσταση. 


Αυτό σίγουρα δεν αξίζει τον κόπο…»


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου