Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Το ΔΝΤ επιμένει "Μειώστε συντάξεις και αφορολόγητο" Να μάθετε στους συνταξιούχους να ζούνε με αέρα κοπανιστό...

 Αμετάβλητο στις θέσεις του για το αφορολόγητο αλλά τις συντάξεις φαίνεται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), όπως αποδεικνύεται από... μία διευκρινιστική προσθήκη στο κοινό άρθρο των Πόουλ Τόμσεν και Μόρις Όμπσφελντ. 

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το άρθρο των Πόουλ Τόμσεν και Μορίς Όμπσφελντ σχετικά με τα της Ελλάδας, το Ταμείο επανέρχεται με....

... «τεχνικές διευκρινήσεις» επί του άρθρου των δύο στελεχών του. 

Στην ουσία το ΔΝΤ με τρεις ερωτοαπαντήσεις επαναλαμβάνει τις γνωστές του θέσεις, τονίζοντας ότι....είναι αντιπαραγωγικό και επιβλαβές για την ελληνική οικονομία το γεγονός ότι σχεδόν το 50% των μισθωτών δεν καταβάλλουν φόρους, γιατί τους καλύπτει το τρέχον αφορολόγητο όριο, ενώ την ίδια ώρα το αντίστοιχο μέσο ποσοστό στην Ευρωζώνη φθάνει μόλις στο 8%. 


Όπως υπογραμμίζει το ΔΝΤ «αποτέλεσμα αυτής της "στενής" φορολογικής βάσης αναφορικά με τη φορολογία εισοδήματος είναι ότι οι φορολογικοί συντελεστές στην Ελλάδα βρίσκονται σε πολύ υψηλό, μη βιώσιμο επίπεδο και μάλιστα σε όλο τους το φάσμα, περιλαμβάνοντας όχι μόνο τη φορολογία εισοδήματος αλλά και άλλους φορολογικούς συντελεστές (π.χ. ΦΠΑ, εταιρικός φόρος κτλ.)». 


Προσθέτει ακόμη ότι..... η φορολογική μεταρρύθμιση που δρομολογήθηκε πρόσφατα δεν είναι αρκετή ώστε να λύσει τα προβλήματα των χαμηλών εσόδων. 


Μειώστε τις συντάξεις 


Σταθερά υπέρ της μείωσης των συντάξεων αλλά και της περίφημης «προσωπικής διαφοράς» παραμένει το Ταμείο, υποστηρίζοντας ότι πολλές φορές «οι αριθμοί δεν παρέχουν την ακριβή εικόνα» και ότι στην πραγματικότητα η διαφορά μεταξύ των συντάξεων που δίνονται στη Γερμανία και αυτών που λαμβάνουν οι Έλληνες δεν είναι μεγάλη. 


«Για «ίδιους» εργαζόμενους –για παράδειγμα, με 45 χρόνια ασφαλιστικών εισφορών- οι συντάξεις είναι σχεδόν ταυτόσημες σε ονομαστικούς όρους (1.287 ευρώ στη Γερμανία και 1.152 ευρώ στην Ελλάδα)», αναφέρεται χαρακτηριστικά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου