Σάββατο, 8 Απριλίου 2017

Λεπέν: Η Ελλάδα είναι κατεστραμμένη.

Είμαστε σε πόλεμο, δεν μπορούμε πλέον να είμαστε αφελείς' δήλωσε η Μαρίν Λεπέν αναφερόμενη στην ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.

Η ηγέτις της γαλλικής ακροδεξιάς, πρόσθεσε κυνικά πως 'η Γαλλία δεν μπορεί να βασιστεί ούτε στην 'κατεστραμμένη Ελλάδα' ούτε στη 'βυθισμένη Ιταλία' για την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης'

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό BFM-TV, 16 ημέρες πριν τον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, η Λεπέν είπε πως εναι επικίνδυνο για τον γαλλικό λαό να μένει προσηλωμένος στην ιδεολογία που προβλέπει το πλήρες άνοιγμα των συνόρων.

'Πρέπει να ανακτήσουμε τον έλεγχο των συνόρων μας, δεν μπορούμε πλέον να .....

...είμαστε στην αφέλεια. Είμαστε σε πόλεμο', είπε η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter.

Με αφορμή και την τρομοκρατική επίθεση στη Στοκχόλμη, η Λεπέν είπε πως είναι η μόνη που μπορεί να δώσει την λύση της επαναφοράς των εθνικών συνόρων, κάτι που, όπως είπε, κανένας από τους κύριους αντιπάλους της στις εκλογές δεν θέλει.

Στο πλευρό Πούτιν για την επίθεση Τραμπ στη Συρία 

Η ηγέτις της γαλλικής ακροδεξιάς – λίγες ημέρες μετά την συνάντησή της με τον Βλαντιμίρ Πούτιν - επέκρινε επίσης την πυραυλική επίθεση Τραμπ κατά της Συρίας. συντασσόμενη εμμέσως πλην σαφώς με τη ρωσική γραμμή.

Οπως σχολίασε, ο Ντ. Τραμπ εξελέγη δηλώνοντας ότι οι ΗΠΑ δεν θα λειτουργούν πλέον ως ο 'αστυφύλακας' της διεθνούς κοινότητας, ούτε θα 'παρεμβαίνουν' στο εξωτερικό.

'Μήπως είναι ο Μπασάρ αλ-Άσαντ που στέλνει στρατιώτες στους δρόμους μας για να σκοτώσει τα παιδιά μας; Όχι, αυτό το κάνει το Ισλαμικό Κράτος', είπε με έμφαση.

Πηγή: imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου