Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Οι ΗΠΑ έριξαν το Γάντι …Δικαίωμα της Κύπρου η εκμετάλλευση των Πόρων της ΑΟΖ!

Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πλήρως το δικαίωμα της Κύπρου για έρευνες και εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων εντός της ΑΟΖ της.


Αυτό, σύμφωνα με διπλωματική πηγή, ανέφερε ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος Μάικ Πενς στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στη συνάντηση που είχαν το απόγευμα της ....
....Πέμπτης στο Λευκό Οίκο.



Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο κ. Πενς υποδέχθηκε εγκάρδια τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου, μεταφέροντάς του τους χαιρετισμούς του Προέδρου Τραμπ.



Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως τα τελευταία χρόνια η στρατηγική συνεργασία Κύπρου – ΗΠΑ έχει βαθύνει και ο ίδιος από την πρώτη μέρα της εκλογής του έκανε αναπροσανατολισμό της εξωτερικής πολιτικής της Κύπρου, με στόχους:



Πρώτον, την ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Αμερική και δεύτερον την αναβάθμιση των σχέσεων με γειτονικά κράτη, όπως το Ισραήλ, η Ιορδανία, η Αίγυπτος κλ



Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το δικαίωμα της Κύπρου να εκμεταλλευτεί τους φυσικούς πόρους στην ΑΟΖ της, δήλωσε ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζόναθαν Κόεν, απαντώντας σε ερωτήσεις αντιπροσώπων του 33ου συνεδρίου της ΠΣΕΚΑ, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν την Τρίτη στην Ουάσιγκτον, μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου