Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

“Βόμβα” Μοσκοβισί: Το Eurogroup παίρνει αποφάσεις χωρίς δημοκρατική νομιμότητα.

Εμμέσως πλην σαφώς ο Πιερ Μοσκοβισί καταγγέλλει έλλειψη δημοκρατικότητας και διαφάνειας στη διαδικασία λήψης αποφάσεων στην ευρωζώνη, με χαρακτηριστικότερο το παράδειγμα της Ελλάδας.

Ειδικότερα ο κοινοτικός επίτροπος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του

στο Οικονομικό Φόρουμ στις Βρυξέλλες επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει μεγαλύτερη δημοκρατικότητα και διαφάνεια στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Ο Π. Μοσκοβισί τόνισε ότι για να ενισχυθεί η Οικονομική και Νομισματική Ένωση, τα κράτη μέλη πρέπει, μεταξύ άλλων, να δεχθούν να μοιράζονται ...

....περισσότερες αρμοδιότητες και αποφάσεις για θέματα της ζώνης του ευρώ, μέσα σε ένα κοινό νομικό πλαίσιο. «Η διαδικασία λήψης αποφάσεων πρέπει να είναι διαφανής και δημοκρατική», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επίτροπος Οικονομίας και επανέλαβε ότι θεωρεί αναγκαία τη δημιουργία στο μέλλον ενός ταμείου της ζώνης του ευρώ -ενδεχομένως με έναν προϋπολογισμό της ζώνης του ευρώ-, καθώς και το διορισμό ενός υπουργού Οικονομικών της ευρωζώνης, μόνιμης απασχόλησης.

Ο Π. Μοσκοβισί επισήμανε ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται στο Eurogroup θα πρέπει στο μέλλον να λογοδοτούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο ρόλος του οποίου θα πρέπει επίσης να ενισχυθεί. «Δεν πρέπει να είμαστε τόσο υπερήφανοι που δεν υπάρχει λογοδοσία», ανέφερε ο Π. Μοσκοβισί επισημαίνοντας το παράδειγμα της Ελλάδας: «Το να αποφασίζουμε πίσω από κλειστές πόρτες για τη μοίρα της Ελλάδας, χωρίς καμία δημοκρατική λογοδοσία είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να συνεχιστεί για πάντα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επίτροπος Οικονομίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Από: anatropinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου