Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ...ΓΙΑ ΧΑΓΗ !!


Η Τουρκία ξεφτίλισε την Ελλάδα των προσκυνημένων

550_334_163336_400
Μέσα σε ένα 24ωρο από τη στιγμή που έγινε γνωστή η ρηματική διακοίνωση της Ελλάδας απάντησε το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας και οι ισχυρισμοί του πυροδότησαν ακόμη περισσότερο το ήδη φορτισμένο κλίμα που υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών τις τελευταίες εβδομάδες.


Ωστόσο η ....συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου που έχει προγραμματιστεί για τις 5 Μαρτίου δεν φαίνεται να απειλείται αυτή τη στιγμή με αναβολή. Ωστόσο κανείς δεν πιστεύει τους ισχυρισμούς ορισμένων μελών της κυβέρνησης που λένε ότι θα συζητηθούν μόνο θέματα χαμηλής πολιτικής. 

Αφού πίσω από τις κλειστές πόρτες όπου θα συνεδριάσει το Κοινό Υπουργικό Συμβούλιο θα τεθούν όλα τα θέμα στα οποία υπάρχουν σοβαρές διαφορές.
Με την ανακοίνωση της η Τουρκία για άλλη μια φορά έκανε σαφές ότι ..αμφισβητεί ότι υπάρχει υφαλοκρηπίδα στο νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελόριζο και ότι υπάρχουν κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας για έρευνα και εξόρυξη φυσικών πηγών. 
Θεωρεί ακόμη ότι οι ισχυρισμοί της Ελλάδας δεν έχουν κάποια βάση στο Διεθνές Δίκαιο και απειλεί ότι θα προσφύγει και εκείνη στα Ηνωμένα Έθνη.

Η ελληνική πλευρά δείλιασε να απαντήσει εκ νέου στην ανακοίνωση του υπουργείου εξωτερικών της Τουρκίας όμως θεωρείται σίγουρο ότι για τις επόμενες δύο εβδομάδες που απομένουν μέχρι τη διεξαγωγή του Συμβουλίου θα υπάρξουν πολλές διατυπώσεις και απειλές.

http://attikanea.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου