Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ..Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ,ΕΜΠΡΟΣ ΒΗΜΑ ΤΑΧΥ !!

H ζωή στην αλλοτριωμένη Eλλάδα θα γίνει κόλαση ... Περί των προβλέψεων εξόδου ή όχι απο το Ευρώ
Σχετικά με τις προβλέψεις όλων περί εξόδου ή όχι της χώρας απο το ευρώ που δήθεν δεν βγήκαν αληθινές έχω να σας πώ το εξής.
Απο τη στιγμή που το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο, απο τη στιγμή που δεν γίνεται έλεγχος για το μέγεθός του και πώς προέκυψε, απο τη στιγμή που έλεγχος
στις τράπεζες δεν γίνεται, απο τη στιγμή που η ανεργία αυξάνει και ανάπτυξη δεν γίνεται με σοβαρά βήματα (ο τουρισμός δεν είναι σοβαρό βήμα και στη πράξη σαν μοναδική επιλογή απέτυχε) καλό είναι να προσέχουν όλοι ότι λένε.

Προσωπικά πρόβλεψα την χρεοκοπία της χώρας απο το 2009 (βλέπετε εδώ) και μίλησα πρόσφατα για το τρόπο που θα εξελιχθούν τα πράγματα με ένα αποδεκτό οικονομικό μοντέλο βασισμένο στη Φυσική (βλέπετε εδώ). Πράγματι μερικοί απέτυχαν στις προβλέψεις τους. Εγώ όχι…

Εχω πεί πολλές φορές, ότι οικονομοπολιτικές λύσεις για την Ελλάδα υπάρχουν και μέσα και έξω απο την ΕΕ. Το πρόβλημα είναι ότι καμμία λύση δεν προωθείται και δεν εκτελείται σωστά και οργανωμένα (ακόμη και όταν βασίζεται σε κάτι σωστό). Η χώρα έχει καρκίνο και ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί.

Ενας σημαντικός λόγος, που αμβλύνει τα αποτελέσματα οποιασδήποτε δραστηριότητας εξυγίανσης της κατάστασης είναι και οι παληές σχέσεις διαπλοκής που εκβιάζουν την αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό. Η δικαιοσύνη δεν λειτουργεί. Τα νεύρα είναι κομμένα… Το πιο σημαντικό όμως σε ότι ακολουθήσει είναι, ότι

Η Ελλάδα είτε μέσα είτε έξω απο την ΕΕ πρέπει να παράγει και συνεχίζει να μη παράγει.
Επι τρία χρόνια δεν έχει ληφθεί καμμία πρόνοια για να παράγει.

Αυτό είναι η ουσία του προβλήματος και η βάση κάθε μελλοντικής πρόβλεψης. Θεωρίες πρόβλεψης υπάρχουν σε όλες τις επιστήμες και έχω εξασκήσει πολλές… Οσοι οικονομολόγοι υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν θεωρίες πρόβλεψης για οικονομικά μεγέθη είναι άσχετοι ή έχουν άλλο σκοπό. Το παρελθόν και το μέλλον θα τους επιβεβαιώσει. Με ενννοείτε; Kαι εμπάσει περιπτώσει, ισχύει αυτό που λέω εγώ.

Είχα γράψει το 2009 (βλέπετε εδώ), ότι η μετοχοποίηση – ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου και των φυσικών πηγών της χώρας μπορεί να μεγενθύνουν τη διάρκεια του “ταξειδιού” της Ελλάδας πρός τη δραχμή. Αυτή η πρόβλεψη ισχύει, όσο η χώρα δεν παράγει. Κάποια στιγμή αναγκαστικά η χώρα θα επιστρέψει στη δραχμή μόνο που θα είναι μικρότερη. Το πιστεύω, γιατί επί τρία χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα σημαντικό υπέρ της ανάπτυξης. Βλέπω τους πάντες να τρέχουν, τον κόσμο να αυτοκτονεί, όλα ενδείξεις ενός οργανισμού που ψυχομαχάει.

Τα διεθνή συμφέροντα κρατούν ακόμη τους ασήμαντους φελούς στην εξουσία για να μη βγούν τα δικά τους στη φόρα π.χ. οι μίζες, τα εξοπλιστικά, τα αντισταθμιστικά, η ανακεφαλαιοποίηση των “Ελληνικών” τραπεζών με εγγυήσεις των Ελλήνων πολιτών γιατί οι μέτοχοι δεν ήταν φερέγγυοι… και τόσα άλλα.

Στην Ελλάδα η “μίζα” είναι δώρο στον πολιτικό και όχι δωροδοκία, γιατί ο πολιτικός που κατηγορείται πήρε τη μίζα μετά την εκτέλεση της επιθυμίας αυτού που τον μίζωσε, κάτι που δεν αποδεικνύει ότι ο πολιτικός υπεσχέθη να προωθήσει μιά απόφαση κοκ. 

Το κόλπο ολοκληρώνεται απο το γεγονός ότι η δικαιοσύνη δεν κάνει διασταυρώσεις στις σχέσεις όλων των εμπλεκομένων σε μίζες είτε σταματά τις έρευνες λέγοντας, ότι η σύσταση συμμορίας συνιστά πλημμέλημα. Εγώ όμως είμαι από άλλο χωριό…

Η απορρόφηση των χρημάτων του αμαρτωλού ΕΣΠΑ σε μή παραγωγικές επιλογές για να υπάρχξει δήθεν “ρευστότητα” στην αγορά θα μεταθέσει το πρόβλημα αλλά δεν θα το λύσει. 

Η στο μέλλον μετάθεση της αναγκαίας αναβιομηχάνισης της Ελλάδας θα αυξάνει μέχρι τούδε την ανάγκη της χώρας για προσάρτηση σε “αμαξίδια” διαφόρων χρωμάτων και σε ανθελληνικές επιλογές στη γεωστρατηγική σκακιέρα της Ανατολικής Μεσογείου και του Περσικού Κόλπου.

Οσα έχουν προηγηθεί και όσα προωθούνται ως λύσεις, ο χαμηλός ρυθμός αναγκαίων αλλαγών και οι επιλογές λάθος προσώπων σε θέσεις – κλειδιά (θαυμάστε επίπεδο βουλευτών), δείχνουν ότι η Ελλάδα θα είναι η τελικά χαμένη, αποτέλεσμα μιάς ιστορίας που εξελίσσεται εδώ και πολλά χρόνια εις βάρος της.

Αν διαβάσατε προσεκτικά (βλέπετε εδώ) το άρθρο της δημοσιογράφου του Bloomberg, που αφορούσε την επίσκεψη-θέατρο του Σαμαρά στο Κατάρ θα διαπιστώσετε, ότι αυτό που φοβούνται οι δανειστές είναι η αλλαγή φρουράς στη κυβέρνηση. Αυτό μας δίνει και την είδηση, ότι οι δανειστές ελέγχουν τα πάντα στην τρικοματική κυβέρνηση αλλά όχι πλήρως κάθε άλλη εν δυνάμει μελλοντική συγκυβέρνηση. Το “μερικώς” ώς “σχεδόν πλήρως” παίζει…

Οι δανειστές χρειάζονται χρόνο για να φάνε τα ασημικά… τα κέρδη απο τους υδρογονάθρακες.
Μετά “ΟΥΣΤ κοπρίτες…”. Αζερμπαιτζάν…

H ζωή στην αλλοτριωμένη Eλλάδα θα γίνει κόλαση

Οι Ελληνες στο μέλλον θα ζούν φτωχοί στη χώρα τους, που στη καλύτερη περίπτωση θα έχουν γίνει επενδύσεις των οποίων τα κέρδη θα εξάγονται στις χώρες των επενδυτών.

Η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά δεν έχει λάβει καμμία πρόνοια για το νομικό καθεστώς των επενδυτικών εταρειών, το οποίο θα πρέπει να επιβάλλει την επένδυση όλων των κερδών τους στην Ελλάδα. Η Αμερική πχ. δεν επιτρέπει τα πετροδολλάρια να επενδύονται εκτός ΗΠΑ. Η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να ξεκαθαρίσει κάτι τέτοιο και με νόμο στους εν δυνάμει επενδυτές, Γερμανούς, Αραβες, Τούρκους κλπ;


Πηγή: http://www.zoomblog.org/2013/02/h-e.html#ixzz2LIZfhOVQ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου