Τριμερής κερδοσκόπων πάνω από την Κύπρο.
Σόρος, ΔΝΤ και Γερμανία παίζουν παιχνίδια στις πλάτες των Κυπρίων
Μπορεί προσωρινά η Κύπρος να φαίνεται σταθεροποιημένη και μακριά από το οικονομικό κραχ, ωστόσο η εξάρτηση της από τη χρηματοδότηση των Ευρωπαίων την καθιστά ακόμα ευάλωτη σε ένα νέο γύρο κερδοσκοπικών παιχνιδιών.Ενδεχόμενη τέτοια εξέλιξη φυσικά θα αποτελέσει βόμβα στα θεμέλια της Ευρωζώνης και αναμένεται να ισχυροποιήσει τους διεθνείς κερδοσκόπους που αναμένουν από την κρίση της Λευκωσίας να αποκομίσουν οφέλη.
Τζόρτζ Σόρος, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και Γερμανία έχουν υψώσει τα νύχια τους πάνω από τη Μεγαλόνησο αναμένοντας τις εξελίξεις και διαβλέποντας κέρδη εις βάρος του κυπριακού σχεδίου διάσωσης.
Ο Σόρος και το Quantum Groupof Funds του οποίου ηγείται, αναμένουν τις επόμενες κινήσεις του Eurogroup προκειμένου να παίξουν τα δικά τους παιχνίδια αποσταθεροποίησης εις βάρος του ευρώ, μιας και η χρηματοπιστωτική κρίση της Κύπρου προσφέρει μοναδική ευκαιρία.
Ουσιαστικά πρόκειται για μία ιδιωτικά κατεχόμενη ομάδα hedgefunds με έδρα τις Ολλανδικές Αντίλλες και τα νησιά Κέιμαν, η οποία εξαπολύει κατά καιρούς επιθέσεις εναντίον νομισμάτων ή οικονομιών αποκομίζοντας τεράστια οφέλη.
Διαβλέπουν μάλιστα την έξοδο της Γερμανίας από την Ευρωζώνη με αρκετές χώρες να ακολουθούν και να ενισχύονται από την επιστροφή τους στα εθνικά νομίσματα.
Στο σημείο αυτό αξίζει να υπενθυμίσουμε τις επισκέψεις του Τζορτζ Σόρος στην Αθήνα λίγο πριν την υπαγωγή της Ελλάδας στο Μνημόνιο και τις επαφές που είχε με τον κομιστή του Διεθνούς Νομισματικού στην Ελλάδα κ. Γιώργο Παπανδρέου. Άλλωστε δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο κ. Σόρος κατάφερε να κερδοσκοπήσει σε βάρος της Ελλάδας.
Ο κ. Παπανδρέου διατηρεί ακόμα άριστες σχέσεις με τον κ. Σόρος, με τον οποίο πριν μερικές μέρες συναντήθηκαν στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια!
Είναι πραγματικά απορίας άξιο, πώς ο Παπανδρέου που όπως διατείνεται «ήθελε να σώσει τη χώρα» αλλά δεν τον άφησε το σύστημα των κερδοσκόπων, ανέχτηκε να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τον αρχιερέα της παγκόσμιας κερδοσκοπίας.
Ο δεύτερος κίνδυνος προέρχεται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με την Κριστίν Λαγκάρντ να προκαλεί πανικό στην αγορά με κάθε έκθεση της ενώ βάσει του ρόλου της θα έπρεπε να λειτουργούσε σταθεροποιητικά.
Από την τριπλέτα των κερδοσκόπων, δε θα μπορούσε φυσικά να απουσιάζει η Γερμανία, με το Βερολίνο να διακρίνει μίας τάξης ευκαιρία προκειμένου να επιβάλλει την κατεύθυνση της στην Ευρώπη και ενισχύσει περαιτέρω τα κέρδη της από τις απώλειες των ευρωπαϊκών οικονομιών.
Η σύγκρουση μάλιστα, έχει και γεωπολιτικές προεκτάσεις με το Βερολίνο να προσπαθεί να εκτοπίσει τη ρωσική επιρροή στις χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από τη Λευκωσία και το τεράστιο χρηματοπιστωτικό της σύστημα της για το οποίο οι παρατρεχάμενοι της Μέρκελ έκριναν πως “πρέπει να περιοριστεί”.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου