Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2013

Σόιμπλε: Η συμφωνία δεν χρειάζεται να περάσει από την Κυπριακή Βουλή.


Η συμφωνία δεν χρειάζεται να περάσει από την Κυπριακή Βουλή δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, λίγο μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup και την επίτευξη συμφωνίας για τις τράπεζες της Κύπρου.

Ο κ. Σόϊμπλε είπε επίσης ότι η τρόικα έχει επαφές με τη ρωσική κυβέρνηση, ότι η η αναγκαία νομοθεσία για τις τράπεζες έχει ήδη ψηφιστεί και πως με τη συμφωνία ο τραπεζικός τομέας συρρικνώνεται στον κοινοτικό μέσο όρο.

«Η Επιτροπή μας πληροφόρησε σήμερα ότι η απαραίτητη νομοθεσία για την εφαρμογή όσων συμφωνήθηκαν έχει ήδη κυρωθεί», είπε ο Σόιμπλε.
«Πρόσθετη νομοθεσία θα ήταν αναγκαία μόνον εάν επιβαλλόταν φορολόγηση σε ανασφάλιστες καταθέσεις, αλλά όχι για την αναδιάρθρωση των εν λόγω τραπεζών», πρόσθεσε ο Σόιμπλε.

Σύμφωνα με τον Σόιμπλε, νομικά η γερμανική κάτω βουλή δεν χρειάζεται να ψηφίσει σχετικά με την δανειακή σύμβαση σε αυτή τη φάση. Ο ίδιος πάντως πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να διεξαχθεί μια ψηφοφορία εντός της εβδομάδας, εάν το θέλουν οι Γερμανοί βουλευτές. Δήλωσε πεπεισμένος ότι η συμφωνία θα εγκριθεί από την Μπούντεσταγκ.


triklopodia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου