Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2013

ΥΠΟΚΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΟΙ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΟΓΩ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ.

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ,ΛΟΓΩ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Θέμα ωρών είναι οι ανακοινώσεις για τη μεταβίβαση των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, στην Τράπεζα Πειραιώς.

Αντιπροσωπεία της διοίκησης της Πειραιώς βρίσκεται στη Λευκωσία από το Σάββατο, όπου γίνονται οι συζητήσεις για τη διαδικασία

της μεταβίβασης. 

Όπως έγινε γνωστό, στο πακέτο της συμφωνίας εντάχθηκε τελικώς και το δίκτυο της Ελληνικής Τράπεζας. Η Ελληνική έχει 29 υποκαταστήματα στη χώρα μας.

Τραπεζικές πηγές τονίζουν προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν υφίσταται θέμα ρευστότητας και σε κάθε περίπτωση οι καταθέσεις είναι διασφαλισμένες στο σύνολό τους.

Στη συνέντευξη Τύπου μετά το Eurogroup ο κύπριος υπουργός Οικονομικών Μ. Σαρρής, όταν ερωτήθηκε για το μέλλον των θυγατρικών των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, είπε ότι υπήρξαν ορισμένες δυσκολίες, εξέφρασε πάντως τη βεβαιότητα ότι με τις επαφές που είχε με τον ομόλογό του Γ. Στουρνάρα «το θέμα έχει κλείσει».

Ειδική αναφορά έγινε και στην ανακοίνωση του Eurogroup. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «το Eurogroup καλεί για άμεση εφαρμογή της συμφωνίας μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας σχετικά με τις ελληνικές θυγατρικές κυπριακών τραπεζών, η οποία θα προστατεύει τη σταθερότητα τόσο του ελληνικού, όσο και του κυπριακού τραπεζικού συστήματος».


Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου