Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Πλάκα μας κάνεις;


Τα πάντα για τις επενδύσεις. Να δώσουμε ότι θέλουν οι επενδυτές. Ανοίξαμε και σας περιμένουμε. Ζήτω η επένδυση! Και άλλα τέτοια.
Όπου φυσικά «επένδυση» εννοούν  την αύξηση του λογαριασμού στο εξωτερικό, ορισμένων καθαρμάτων και την «αξιοποίηση» δηλαδή καταστροφικό ξεπούλημα ακτών, βουνών, νησιών κι ότι έχει τέλος πάντων αυτός ο πολύπαθος τόπος.
Ο οποίος δεν ανήκει φυσικά σ αυτούς που τον πουλάνε. Πριν λίγο καιρό μας έλεγαν να δώσουμε τα πάντα, για να μείνουμε στο ευρώ. Τώρα μας λεν το ίδιο, για να μας κάνουν την τιμή τα αρπακτικά κι οι ύαινες (ζητώ συγγνώμη από τα ζώα της σαβάνας για τον παραλληλισμό), να μας ξεσκίσουν τις σάρκες.
Λένε θα φέρουν τάχα λεφτά. Τότε γιατί ζητάνε; Γιατί θέλουν, να κοπεί κι άλλο ο βασικός. Όταν σας τα λέγαμε για τους μούργους, κύριοι δεξιοί , λέγατε ότι δεν εξέφραζε την κυβέρνηση, η παραπέρα μείωση του βασικού.  Αλλά, να μη σας ενοχλούμε τώρα,  συνεχίστε να αναμασάτε το κουτόχορτο…
Θέλουν μας λένε 300 ευρώ το βασικό για να έρθουν. Αυτοί, οι επενδυτές. Ενώ οι «καλοί» πολιτικοί αντιστέκονται  τάχα σθεναρά σε κάτι τέτοιο κι όλο προετοιμάζουν το έδαφος. Από τα 510 θα το πάνε 400 για να ήμαστε ευχαριστημένοι που δεν πήγε 300. Μετά το ξανακατεβάζουν.
Καλέ γιατί να το κάνουμε θέμα; Εδώ έρχονται και κλέβουν, επενδύουν ήθελα να πω, μας προτιμάνε, μας αγαπούν. Άσε το άλλο. Είναι μαζοχιστές. Το είπε ολάκερος εμίρης, που μετά αγόρασε τη νήσο.
Όχι μόνο φέρνουν επεν-γδύσεις, όχι μόνο δεν θα πληρώνουν τα χαράτσια, αυτά είναι για τους φτωχούς, αλλά θα επιδοτούνται… βέβαια. Καλά, εμείς είμαστε οι μαζοχιστές, αυτοί είναι οι σαδιστές. Ταιριάζουμε όμως. Κάνουμε μαζί ένα σαδομαζοχισμό μούρλια. Όχι δεν αναφέρομαι στο σεξ, στην πολιτική αναφέρομαι, αν και τώρα τελευταία πολύ τα μπλέκουν, μα πάρα πολύ: Ασελγούν συνέχεια στην τσέπη μας.
Τι!; Δε θέλετε επενδύσεις; Θα ρωτήσουν οι κανίβαλοι των ΜΜΕ. Μα θέλουμε, πως δε θέλουμε, τι λέτε τώρα! Να μην αυξήσουν το λογαριασμό τους οι κηφήνες από τα δωράκια των εταιριών; Να μη γίνει στάχτη και μπούλμπερη όλη η χώρα; Να μην πάρουν τον ορυκτό πλούτο, όπως σούφρωσαν παλιότερα τα αρχαία μνημεία και τους θησαυρούς; Για το καλό μας βρε. Να τα φυλάξουν στις χώρες τους…
Κι αφού μας καταδέχονται, να τους δουλεύουμε για όσα έχουν την ευχαρίστηση να μας δώσουν. 300, 200, 100. Και τζάμπα αν θέλουν. Να τους πλύνουμε και τα τραγοπόδαρα τους, να μη βρωμάνε. Και στα τέσσερα θα πέσουμε όλοι προκείμενου να ευχαριστηθούν. Τό πε κι ο ακαταλληλότερος. Κάθε επιθυμία τους διαταγή…

Πλάκα κάνεις; Θα με ρωτήσετε; Εγώ Ναι. Αυτοί όμως Όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου