Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Αρπάζουν καμπάνες εκκλησιών και στα Χανιά.


Καθημερινό  φαινόμενο έχουν γίνει πια  σε όλη την Ελλάδα οι επιδρομές  «κυνηγών» χαλκού σε εκκλησίες, από τις οποίες κλέβουν τις καμπάνες για να τις πουλήσουν σε κάποιο χυτήριο. Η «μόδα» αυτού του είδους των κλοπών έφτασε και στα Χανιά.

Οι άγνωστοι  ιερόσυλοι άρπαξαν σε άγνωστο χρόνο την καμπάνα από το εκκλησάκι του Αγίου Εμμανουήλ
στην περιοχή Παζινό του Ακρωτηρίου Χανίων και εξαφανίστηκαν χωρίς να αφήσουν ίχνη. 

Η κλοπή έγινε αντιληπτή από τον εφημέριο, ο οποίος ενημέρωσε τη Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου ενώ ειδοποίησε και την Αστυνομία που αναζητά τους δράστες.

Με επιχείρηση αστυνομικών του τμήματος Μελιγαλά συνελήφθη και ένας 31χρονος τσιγγάνος στο Ζευγολατιό Μεσσηνίας, όπου μαζί με ένα ακόμη συνεργό του αποπειράθηκαν να διαρρήξουν το σπίτι μιας γυναίκας χωρίς όμως να τα καταφέρουν γιατί τους αντιλήφθηκε. 

Στην κατοχή του 31χρονου που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Καλαμάτας κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, ενώ ο συνεργός του αναζητείται.
Δεν πρόλαβε να χαρεί το κινητό που έκλεψε από την 25χρονη υπάλληλο μιας καφετέριας στην Άρτα ο 33χρονος Έλληνας δράστης, εκμεταλλευόμενος την απουσία της για να σερβίρει τους θαμώνες. 

Η κοπέλα τον πήρε είδηση και ειδοποίησε αστυνομικούς της Ασφάλειας, οι οποίοι τον συνέλαβαν για κλοπή και τον οδήγησε στον εισαγγελέα.
http://taxalia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου