Σάββατο 27 Απριλίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Τα προγράμματα του ΥΠΕΘΑ για τις Ένοπλες Δυνάμεις το 2013 – Ποιες είναι οι προτεραιότητες.

Ενημέρωση για τα επείγοντα εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στην διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.
Τα προγράμματα αυτά αφορούν τις επείγουσες ανάγκες με χρηματοδότηση εντός του 2013. Στην ενημέρωση εκτός του Πάνου Παναγιωτόπουλου παρόντες ήταν επίσης ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Καράμπελας και ο αρχηγός Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος.
Τα προγράμματα τα οποία περιλαμβάνονται στη λίστα των επειγόντων προμηθειών είναι τα εξής:
Η αναβάθμιση των 80 - απο τα συνολικά 300 που είχε προμηθευτεί η ΠΑ μέσω της σύμβασης ΤΑΛΩΣ που υπεγράφη το 1992-  περίπου πυραύλων Magic 2 που φέρουν τα Mirage 2000EGM/BGM της 332Μοίρας
Πρόγραμμα αναβάθμισης των βλημάτων Patriot PAC-3
Προμήθεια εκπαιδευτικών τορπιλών
Προμήθεια ανταλλακτικών για τα ΤΟΜΠ Μ-113 καθώς αναμένεται ο αριθμός τους στο ΕΣ βάσει των ποσοτήτων που θα προέλθουν από τα δωρεάν αποθέματα που παραχωρούνται από τις ΗΠΑ
Πακέτο ανταλλακτικών για το σύνολο των Mirage 2000-5 και Mirage 2000EGM/BGM
Πακέτο ανταλλακτικών για τα ελικόπτερα της ΑΣ
Αγορά αλεξιπτώτων
Σημειώνεται πως εχθές στην ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε για τη Νέα Δομή Δυνάμεων περιελήφθησαν τα προγράμματα στο πλαίσιο του προσδιορισμού των αναγκών μεταξύ του 2018 και του 2027.
Υπενθυμίζεται πως αυτά είναι ο εκσυγχρονισμός των φρεγατών MEKO 200HN, η αναβάθμιση των μαχητικών F-16 block 50, 52+ και Adv., η προμήθεια νέων φρεγατών και η προμήθεια των Αεροσκαφών Ναυτικής Συνεργασίας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου