Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Υπόμνημα Παπανδρέου: «Δεν ξέρω-δεν άκουσα-δεν είδα».

Μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μούτρα μας!!!

Τετρασέλιδο υπόμνημα κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της «Λίστας Λαγκάρντ» ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Σύμφωνα με όσα ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου υποστηρίζει στο κατάπτυστο υπόμνημα του, πάγια εντολή του προς τους συνεργάτες του ήταν η πάταξη της φοροδιαφυγής με κάθε τρόπο! (εδώ γελάμε ή κλαίμε;)
Με λίγα λόγια.......πήρε άδεια από τη Βουλή ...«πάλι», έφυγε για τα ξένα να μοιραστεί με τους ατυχείς ακροατές του τις γνώσεις του και την εμπειρία του, για το πώς να «εξαερώσεις» εν μία νυκτί μία ολόκληρη χώρα, την οικονομία της και τους δύστυχους υπηκόους της και το θλιβερό πολιτικό σύστημα που μας διοικεί δέχτηκε να στείλει ο πρώην πρωθυπουργός μία τετρασέλιδη «έκθεση ιδεών», με περιεχόμενο, «ΔΕΝ ΞΕΡΩ-ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ-ΔΕΝ ΕΙΔΑ» για να «φωτίσει» την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», δίχως καν να δοθεί η δυνατότητα να υποβληθούν ερωτήματα από τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής.

Ακόμα και ο πιο καλοπροαίρετος πολίτης της χώρας απέναντι στον Γιώργο Παπανδρέου και τον πολιτικό συμφερτό που τον ειρωνεύεται αυτή τη στιγμή, έχει βγάλει ξεκάθαρα τα συμπεράσματά του για το είδος και την ποιότητα αυτής της οπερέτας!

Σε ό,τι αφορά το υπόμνημα ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρει, ότι ενημερώθηκε δύο φορές για την περιβόητη λίστα!

«Στα μέσα περίπου του 2010, ενημερώθηκα από τον τότε υπουργό Οικονομικών, για τη δυνατότητα απόκτησης στοιχείων που αφορούσαν καταθέσεις Ελλήνων στο εξωτερικό. Εδωσα εντολή να γίνουν όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την απόκτησή τους. 

Μετά την παραλαβή του σχετικού υλικού ενημερώθηκα και πάλι από τον υπουργό Οικονομικών οπότε και επανέλαβα την πάγια εντολή μου, να γίνουν οι δέουσες ενέργειες για την αξιοποίηση των στοιχείων από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Τίποτε άλλο. Μοναδική μου έγνοια και πάγια εντολή μου, τόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση όσο και σε κάθε περίπτωση πιθανής φοροδιαφυγής, ήταν να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα απόκτησης στοιχείων, για να μπορέσουν στη συνέχεια οι αρμόδιες υπηρεσίες να τα χειριστούν με ταχύτητα, νομική πληρότητα και αποτελεσματικότητα.

Δεν ενημερώθηκα ποτέ ούτε ζήτησα να ενημερωθώ για το περιεχόμενο ή για οποιοδήποτε άλλο ζήτημα αναφορικά με τη λίστα, πέραν όσων σας ανέφερα ήδη. 

Πίστευα ότι με δεδομένη την πολιτική βούληση της κυβέρνησης, οι υπηρεσίες θα εξαντλούσαν κάθε δυνατότητα αξιοποίησης των στοιχείων. 

Δεν είχα άλλωστε καμία ένδειξη ή πληροφορία ότι κάποιος επιθυμούσε ή θα επιχειρούσε να συγκαλύψει οτιδήποτε».

Αυτές είναι και οι αναφορές του Παπανδρέου στην ουσία της υπόθεσης. 

Σε όλο το υπόλοιπο υπόμνημά του ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρεται στην επιχείρηση εμπλοκής της μητέρας του Μαργαρίτας Παπανδρέου στη λίστα Λαγκάρντ, στην προσπάθεια της κυβέρνησής του να φορολογηθούν οι καταθέσεις των Ελλήνων στην Ελβετία και στις γενικότερες προσπάθειες της κυβέρνησης για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

«Υπενθυμίζω ότι υπήρξα πρόσφατα και ο ίδιος προσωπικά θύμα της φημολογίας που αναπτύχθηκε δημόσια, όπως και της άκρατης σεναριολογίας και συνωμοσιολογίας που επικράτησε σχετικά με τη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ, όταν με έκπληξη και οργή αντιμετώπισα τη συνειδητή κατά την άποψη μου προσπάθεια ορισμένων να εμπλέξουν στην υπόθεση τη μητέρα μου Μαργαρίτα Παπανδρέου για προφανείς πολιτικές σκοπιμότητες. Η Δικαιοσύνη θα έχει σύντομα το λόγο σε αυτή την υπόθεση».

Σε ό,τι αφορά τέλος στα όσα έχουν κατατεθεί για την ενημέρωσή του από τον τότε διοικητή της ΕΥΠ Κώστα Μπίκα επί της λίστας Λαγκάρντ, ο Παπανδρέου υποστηριζει:

«Σημειώνω δε, επειδή έχει γίνει σχετικά λόγος, ότι ούτε με τον τότε διοικητή της ΕΥΠ είχα συζήτηση επί του περιεχομένου ή του τρόπου διαχείρισης της λίστας. Είναι αυτονόητο ότι αντικείμενο των συζητήσεών μας ήταν η πληθώρα ζητημάτων εθνικής ασφάλειας και αρμοδιότητας του διοικητή της ΕΥΠ, καθώς και ότι, αν ποτέ έγινε παρεμπιπτόντως αναφορά στη λίστα Lagarde αυτή θα αφορούσε την κοινή μας έγνοια για αξιοποίησή της, δεδομένου ότι και ο ίδιος ο τότε διοικητής της ΕΥΠ είχε συμβάλει στο να αποκτηθούν τα στοιχεία αυτά από το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών».

Για όσους... αντέχουν, ακολουθεί το τετρασέλιδο υπόμνημα του πρώην πρωθυπουργού της χώρας:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου