Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Ο Γιώργος και σε ρόλο Ομπάμα η προβάρει ρόλους ......;;;;;

Απίστευτες δηλώσεις
Μπορεί ο Γιώργος Παπανδρέου να επικαλείται το... βαρύ του πρόγραμμα που δεν του επιτρέπει να έρθει στην Ελλάδα και να καταθέσει στην Προανακριτική Επιτροπή, ωστόσο βρίσκει χρόνο για να περιφέρεται από πανεπιστήμιο σε πανεπιστήμιο και από κανάλι σε κανάλι, εμφανιζόμενος μάλιστα ως άλλος Μπαράκ Ομπάμα! 

Τελευταία του παρουσία στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC...

προχθές το βράδυ, όπου για μία ακόμη φορά αποποιήθηκε των ευθυνών του για τη σημερινή κατάσταση της χώρας, ρίχνοντας το φταίξιμο σε οποιονδήποτε άλλον πέραν του εαυτού του.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο παραλληλισμός της Ελλάδας με τις ΗΠΑ: «Οπως στις ΗΠΑ ο Ομπάμα κληρονόμησε μια οικονομία σε άσχημη κατάσταση από τους Αμερικανούς συντηρητικούς, έτσι και η δική μου κυβέρνηση κληρονόμησε μια οικονομία σε άσχημη κατάσταση από τους Ελληνες συντηρητικούς, που έκαναν χάλια την Ελλάδα» είπε. 

Τι έκανε ο ίδιος; Μα «σκούπισε το χάος», όπως εξομολογήθηκε, φανερώνοντας ξεκάθαρα ότι ακόμα και σήμερα δεν έχει συνειδητοποιήσει τα «εγκλήματά» του. 

Τα προβλήματα της Eλληνικής οικονομίας, όπως είπε ο τέως πρωθυπουργός, δεν δημιουργήθηκαν από το κοινωνικό κράτος, αλλά από τον καπιταλισμό, τον οποίο πάντως ο ίδιος ασπάζεται σε κάθε ευκαιρία. 

Και σε αντίθεση με αυτά που ο ίδιος έπραττε ως πρωθυπουργός, τώρα υποστηρίζει ότι «η οριστική επίλυση των Eλληνικών προβλημάτων δεν θα έλθει από την αυστηρή λιτότητα, αλλά από βαθιές αλλαγές και περισσότερο ανθρώπινη προσαρμογή».

Ο Παπανδρέου δεν έχασε επίσης την ευκαιρία να υπερασπιστεί το έργο του αναφορικά με τους μετανάστες, αναφέροντας ότι είναι ο πρώτος που «πέρασε» νομοσχέδιο από τη Βουλή για τη νομιμοποίησή τους. 

Ο δημοσιογράφος φέρεται, εξάλλου, να παρουσίασε δηλώσεις βουλευτών και γερουσιαστών που προειδοποίησαν ότι η Αμερική κινδυνεύει να γίνει Ελλάδα, για να απαντήσει ο κ. Παπανδρέου ότι «οι Ρεπουμπλικάνοι είναι αυτοί που έκαναν την Αμερική να φαίνεται όπως η Ελλάδα».

Στη συνέντευξη Παπανδρέου αναφέρθηκε χθες ο δημοσιογράφος - ανταποκριτής στις ΗΠΑ Μιχάλης Ιγνατίου, μέσω της ιστοσελίδας του, τονίζοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για την ελληνική κρίση και για τις προσπάθειές του να αποφύγει η Ελλάδα τη χρεοκοπία. 

Οσο για το μάθημά του στο πανεπιστήμιο Κολούμπια, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, ολοκληρώνεται στις 22 Απριλίου, ενώ αναμένεται να συνεχίσει να διδάσκει σε αμερικανικό πανεπιστήμιο και το επόμενο σχολικό έτος.

Φίλιππος Πανταζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου