Πέμπτη, 2 Μαΐου 2013

ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΤΡΙΩΝ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ "Δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέραν της λιτότητας"!.

H γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ υποστήριξε σήμερα ότι «δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση πέρα από τη λιτότητα» σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ελβετική τηλεόραση.
Η Λαγκάρντ συμμετέχει σε ένα συμπόσιο στο Ζανκτ Γκάλεν, ένα είδος μίνι-Νταβός που φιλοξενείται κάθε χρόνο στο πανεπιστήμιο της πόλης αυτής, στη βορειοανατολική Ελβετία. Στη συνέντευξή της, που διαρκεί 15 λεπτά και προβάλλεται από την ιστοσελίδα της ελβετικής ραδιοτηλεόρασης RTS, τόνισε ότι οι προσπάθειες που καταβάλλονται σήμερα θα πρέπει να συνεχιστούν γιατί «δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική πέρα από τη λιτότητα».
Παράλληλα σημείωσε ότι «η κατάσταση είναι δύσκολη» και ότι θα πρέπει να τηρηθεί «δημοσιονομική πειθαρχία με ταυτόχρονη ενθάρρυνση της ανάπτυξης προκειμένου να δοθεί ώθηση "στις επενδύσεις και στην απασχόληση».
«Η επαναδημιουργία ελλειμμάτων» δεν είναι μια επιθυμητή επιλογή διότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε περισσότερα χρέη, τόνισε. Σε ερώτηση για την κατάσταση στη Γερμανία, η Λαγκάρντ είπε ότι η χώρα αυτή «συλλέγει τους καρπούς της πολιτικής της».
Σύμφωνα με την Λαγκάρντ, σήμερα στον κόσμο υπάρχουν οικονομίες «τριών ταχυτήτων». Οι πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες χώρες είναι οι αναδυόμενες. Ακολουθεί μια δεύτερη ομάδα, στην οποία ανήκουν οι ΗΠΑ, η Ελβετία και η Σουηδία, χώρες που αρχίζουν τώρα να ανακάμπτουν και πάλι. Στην τρίτη κατηγορία, που αποτελείται από την Ιαπωνία την ευρωζώνη, οι χώρες «αγωνίζονται για να ξαναβρούν το δρόμο προς την ανάπτυξη».
Όταν της ζητήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση Ταπί, για την οποία κλήθηκε να δώσει απαντήσεις στη γαλλική δικαιοσύνη, η Λαγκάρντ απάντησε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί από το ΔΝΤ και ότι «θα συνεχίσει να κάνει τη δουλειά της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου