Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Συζητήσαμε για «GREXIT» όταν ο Παπανδρέου ήθελε δημοψήφισμα.

Βόμβα-μεγατόνων «έριξε» σε συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Ο Σόιμπλε αποκάλυψε ότι επί Παπανδρέου είχε συζητηθεί στους κόλπους της Ευρώπης το ενδεχόμενο «GREXIT» από το ευρώ, όταν είχε εκφράσει την πρόθεσή του για διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην χώρα μας.

Υποστήριξε δε ότι το ευρώ...δεν θα κατέρρεε, αν μία χώρα αποχωρούσε από τη νομισματική ένωση.

Φαίνεται ότι ο σκληρός πυρήνας των χωρών που ηγούνται της ευρωζώνης είχαν λάβει νωρίς-νωρίς τις εκβιαστικές αποφάσεις τους για την πορεία της χώρας μας στο ετρώ.

«Το δημοψήφισμα βέβαια δεν έγινε. Αλλά ακόμη και αν ο Ελληνικός λαός είχε τότε αποφασίσει κατά της παραμονής της χώρας στο ευρώ, κάτι που δεν πιστεύω ότι θα συνέβαινε, βάσει των τελευταίων εκλογικών αποτελεσμάτων, το ευρώ θα είχε επιβιώσει», δήλωσε ο Σόιμπλε στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Die Zeit».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το υπό ποιες συνθήκες θα διαλυόταν η Ευρωζώνη, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι δεν μπορεί καν να διανοηθεί ότι το ευρώ θα μπορούσε να καταρρεύσει.

Αυτό το οποίο λησμονεί ο μισάνθρωπος Σόιμπλε να μας πει για μια ακόμα φορά, είναι για τα «τεράστια οφέλη» τα οποία αποκομίζει η Γερμανία από το την κρίση και το κοινό νόμισμα, όπως άλλωστε έδειξαν και τα συμπεράσματα πρόσφατης έρευνας που διενήργησε το Ιδρυμα Bertelsmann…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου