Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Οι δωσίλογοι παίρνουν λίγα από τους πλούσιους και πολλά από τους φτωχούς.

Ψήφισαν οι αγρότες μαζικά τον Σαμαρά, για να μην έρθουν οι άλλοι ,να μας πάρουν τα χωραφάκια μας, που τα έχουμε πάππου προς παππού, και τώρα ο Αντώνης ετοιμάζεται να τους πάρει και τα χωραφάκια και τον πάππο

Για να είμαστε ακριβείς, δεν τους τα παίρνει τα χωράφια ο Σαμαράς των αγροτών, τους τα φορολογεί με 12 ψωροευρώ ανά στρέμμα.
Δώδεκα ευρώ για τον μεγιστάνα της Μυκόνου με τις παραθαλάσσιες πλαγιές και δώδεκα ευρώ για τον δυστυχή που κληρονόμησε από τον παππού του, α ρε παππού, βράχια στο Κακοσάλεσι.

Έπρεπε η μαμά μου να με κάνει υπουργό Οικονομικών, σαν τον κ. Στουρνάρα. Νομίζω ότι είναι η πιο εύκολη δουλειά στον κόσμο:


Πόσα λεφτά μας λείπουνε για να κλείσουμε τη μαύρη τρύπα των εσόδων; Μας λείπουν 798 εκατ. ευρώ. Ωραία, πόσα στρέμματα έχουμε εκτός σχεδίου; Έχουμε 66,5 εκατομμύρια. Πω-πω παρά τρίχα τη γλιτώσαμε, λίγο ακόμη και θα πιάναμε το νούμερο του Θηρίου. Τέλος πάντων, πόσο κάνει 798 δια 66,5; Δώδεκα, κύριε υπουργέ. Μέγκλα! Μήτσο, βάλε ρε δώδεκα ευρώ φόρο ανά στρέμμα.


Με τέτοια μαθηματικά, μέχρι και νόμπελ παίρνεις, που λέει ο λόγος. Ωραίες δουλειές, παστρικές, ούτε κλίμακες, ούτε αντικειμενικές αξίες, ούτε έλεγχος. Έχεις εκατό στρέμματα στο βουνό; Εκατό στρέμματα από κληρονομιά, διάσπαρτα στις ραχούλες σαν τα παλικάρια του Κολοκοτρώνη; 

Εκατό στρέμματα που όλα μαζί δεν βγάζουν ρίγανη ούτε για να φτιάξεις συκωταριά; Λοιπόν φίλε μου την πάτησες, θα πληρώσεις 1.200 (100Χ12) ευρώ φόρο κι αν δεν τα έχεις, θα γίνεις αυτομάτως οφειλέτης του Δημοσίου και θα σου πάρουμε την πρώτη κατοικία

Δεν έγινε και τίποτα, τόσες ραχούλες έχεις να απλώνεις την αρίδα σου.

Υπάρχει όμως και ο άλλος φίλος, αυτός που έχει δέκα στρέμματα δίπλα στη θάλασσα, στρέμματα περίβλεπτα, που οσονούπω, το πολύ μέχρι τις επόμενες εκλογές, θα μπούνε στο σχέδιο και θα αρχίσουν να βγάζουν μέσα από το καρπερό χώμα τους ξενοδοχεία και μπανγκαλόου. 

Ε λοιπόν, εσύ φίλε μου θα δώσεις 120 ευρουλάκια (10Χ12) και θα καθαρίσεις. Όχι μόνο θα καθαρίσεις, θα κατοχυρώσεις και το βιος σου, ακόμη κι αν το έχεις καταπατήσει ή το έχεις σφετεριστεί. Όλα ωραία και μεγάλα φωτισμένα.

Δεν το κάνουν μόνο για τα εκτός σχεδίου. Την ίδια τακτική ακολουθούν και με το χαράτσι της ΔΕΗ, όπου κάνουν έκπτωση 15%-έκπτωση, που λέει ο λόγος, αφού θα τους πάρουνε πίσω από εκατό άλλες μεριές- σε όλους, είτε έχουν σπίτι στην Εκάλη είτε έχουν σπίτι στην Δραπετσώνα

Με την πρώτη ματιά, πρόκειται για ανοργανωσιά και τσαπατσουλιά, άντε να μαζέψουμε όπως- όπως το χρήμα, για να εκπληρώσουμε τους στόχους και να πάρουμε τη δόση. 

Αν όμως το σκαλίσεις λιγουλάκι, θα δεις ότι από κάτω κρύβεται ταξική μεροληψία: όταν παίρνεις τα ίδια και από τους πλούσιους και από τους φτωχούς, στην πραγματικότητα παίρνεις λίγα από τους πλούσιους και πολλά από τους φτωχούς. 

Η εφαρμογή της απόλυτης φορολογικής ισότητας σε πλούτο που κατανέμεται άνισα, λειτουργεί πάντοτε υπέρ των πλουσίων. Όπερ έδει δείξαι.

Αυτά. Και παρακαλούνται οι αγρότες να μην ξεχάσουν να ψηφίσουν τον Σαμαρά και στις επόμενες εκλογές

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου