Κυριακή, 26 Μαΐου 2013

Το Βερολίνο χτυπάει το εθνικό κράτος και τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου.


Μετά το κούρεμα των καταθέσεων και το ολοκαύτωμα του κυπριακού τραπεζικού συστήματος, σχεδιάζονται τα χειρότερα για τη Μεγαλόνησο. 

Εκμεταλλευόμενα την οικονομική κρίση, ξένα κέντρα επιδιώκουν να επιβάλουν λύση με ένα νέο σχέδιο Ανάν.

Το σχέδιο «εκβιασμού» είναι απλό και πετυχημένο, κάντο όπως στην Ελλάδα…


Τα οικονομικά αποτελέσματα της σωτηρίας που μας παρέχουν δείχνουν το αδιέξοδο στο οποίο μας οδηγούν, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, την περίοδο Μάρτιος 2012 – Μάρτιος 2013 το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης από 280,3 αυξήθηκε σε 309,4 δισ. ευρώ.

 Η άνοδος του δημοσίου χρέους είναι θηλιά που σφίγγει και εγκυμονεί ακόμη μεγαλύτερους κινδύνους, εκτός από την κοινωνική συνοχή και για τα εθνικά μας θέματα. 

Μετά από δύο «σωτήριες» αναδιαρθρώσεις του χρέους και τις σχετικές θριαμβολογίες, με πλεόνασμα το πρώτο τρίμηνο του 2013, το δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά 29,1 δισ ευρώ και από 280 δισ εκτοξεύτηκε στα  309 δισ! 


Μόνο ο κ. Στουρνάρας μπορούσε να το πετύχει και πλέον η χώρα οδηγείται στον γκρεμό με μοναδική σωτηρία ένα ακόμα κούρεμα. 

Και αυτήν τη φορά με την πλάτη στον τοίχο θα εκλιπαρούμε για μια απόφαση που οι δανειστές δεν θα την δώσουν χωρίς ανταλλάγματα…
 
Η Κύπρος ακολουθεί την ίδια διαδρομή, όχι για να σωθεί αλλά για να οδηγηθεί σε οικονομική ύφεση και οι επιπτώσεις της να είναι χωρίς επιστροφή.

Η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt σε ερώτημα αν η κυπριακή οικονομία οδηγείται στην..καταστροφή, γράφει ότι: «Η τρόικα ζητά από την Κύπρο απερίφραστα σε απόρρητο έγγραφο να οδηγήσει την οικονομία της σε ύφεση, όπως ακριβώς έγινε στην Ελλάδα». 


Και η εφημερίδα επισημαίνει: «Ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Ολιβιέρ Μπλανσάρ παραδέχθηκε δημόσια ότι η λιτότητα που επέβαλε το Ταμείο στον ευρωπαϊκό νότο προκάλεσε οικονομική καταστροφή.

Παρ' όλα αυτά η εφαρμογή της λιτότητας συνεχίζεται. Η πρόσφατη «συμφωνία» της τρόικας στην Κύπρο δείχνει ότι η ύφεση δεν είναι απλώς «ατύχημα», αλλά μέρος συγκεκριμένου προγράμματος. 


Η κυπριακή κυβέρνηση θα πρέπει, σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικας, να προχωρήσει σε δημοσιονομική εξυγίανση ισάξια με το 7% του ΑΕΠ. Στη συμφωνία αναφέρεται με απλά λόγια ότι «αν δεν αποδώσει η λιτότητα η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε ακόμα περισσότερες περικοπές». 

Το αντιφατικό όπως και στην περίπτωση της Ελλάδας είναι ότι η ύφεση δεν μπορεί να συμφέρει τους δανειστές καθώς κάτι τέτοιο θα απειλούσε την αποπληρωμή των δανείων. 


Μήπως, όμως, δεν επιδιώκουν την αποπληρωμή αλλά τη δέσμευση των φυσικών πόρων, των υποδομών και την εξασθένηση του εθνικού κράτους με μεταφορά των κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Βερολίνο. 

Τελικός στόχος είναι η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου Ελλάδα και Κύπρου με ελάχιστο κόστος.

Η Ανατολική Μεσόγειος αναδεικνύεται σε ενεργειακή δύναμη που αλλάζει τις ισορροπίες δεκαετιών από τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο και μέχρι σήμερα…

Το παιχνίδι των Γερμανών είναι βρώμικο καθώς σχεδιάζουν στην επόμενη φάση τη σύνδεση εθνικών θεμάτων και οικονομικής κρίσης σε Ελλάδα και Κύπρο.  

Η περιφερειακή ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής επανασχεδιάζεται πάνω στα αποθέματα ενεργειακών πόρων και των αγωγών.

Οι ΗΠΑ προσπαθούν να σταματήσουν την εξάρτηση της Ευρώπης από τη Ρωσία και να απασφαλίσουν την απειλή του Ιράν.

Ελλάδα και Κύπρος αποδυναμωμένες από την οικονομική κρίση θα πιεστούν για λύσεις εξπρές στα ανοικτά θέματα με την Τουρκία, ενώ αναμένεται και η αντίδραση της Ρωσίας.

Η κυπριακή κρίση αποκάλυψε τα κοινά συμφέροντα μεταξύ Γερμανίας, Ρωσίας αλλά και Τουρκίας, τα οποία στοχεύουν ευθέως στην ακύρωση του ενεργειακού διαδρόμου της Ανατολικής Μεσογείου( Ελλάδας- Κύπρου- Ισραήλ).  

Οι Αμερικάνοι υποπτεύονταν την κρυφή συμφωνία Ρωσίας- Γερμανίας αλλά, πλέον, δεν έχουν καμία αμφιβολία.

Και επειδή δεν πρέπει να ξεχνάμε την ιστορία και το πώς ξεκίνησε ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: τον Σεπτέμβριο του 1939 Σοβιετικοί και Γερμανοί γίνονται σύμμαχοι. Και το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι η εισβολή στην Πολωνία.

Η συνέπεια ήταν να βρεθούν 1,7 εκατομμύρια Εβραίοι κάτω από τον έλεγχο του Χίτλερ. Πόλεις όπως η Βαρσοβία και το Λοτζ ξαφνικά βρίσκονται υπό γερμανική κατοχή. Το 1939, περισσότεροι Εβραίοι ζούσαν σε αυτές τις δύο πόλεις μαζί από ό,τι σε ολόκληρη τη Γερμανία. 


Εχει σημασία να θυμόμαστε ότι ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος ξεκίνησε στην Πολωνία, ότι ξεκίνησε με μια γερμανο-σοβιετική στρατιωτική συμμαχία και ότι τα φοβερά εγκλήματα που ακολούθησαν ξεκίνησαν με τις διώξεις και τις δολοφονίες των Εβραίων από τους ναζί, σε εδάφη που ο Χίτλερ κατέκτησε με τη βοήθεια της Σοβιετικής Ένωσης. 

Η Ρωσία καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια να ελέγξει τους αγωγούς ενέργειας της Ελλάδας μέσω ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ , για να διατηρήσει την εξάρτηση της Ευρώπης διαφορετικά Ελλάδα – Κύπρος – Ισραήλ και Αζερμπαϊτζάν θα τινάξουν στον αέρα την πρωτοκαθεδρία της. 


Η μείωση της επιρροής στην Ευρώπη αλλά και στις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες στη Βαλτική θα είναι δραματικές. 

Η μάχη μόλις ξεκίνησε...  

Νίκος Παναγιωτόπουλος 
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου