Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Τα 3/4 της τοκογλυφικής βοήθειας στην Ελλάδα κατέληξαν στις τράπεζες .......

undefined

Ότι τα 160 από τα 207 δισεκατομμύρια ευρώ που διατέθηκαν για το ελληνικό πρόγραμμα στήριξης κατέληξαν στις τράπεζες και τους πλούσιους κατήγγειλε η οργάνωση υπέρ τη φορολόγησης των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών για τη βοήθεια των πολιτών, Attac (Association pour la Taxation des Transactions financieres et l'Aide aux Citoyen) σε έκθεσή της, η οποία δημοσιεύεται στη "Sueddeutsche Zeitung" τη Δευτέρα.

Η γερμανική κυβέρνηση δεν επιβεβαίωσε τα συγκεκριμένα στοιχεία, αλλά επισήμανε ότι η σταθεροποίηση του τραπεζικού τομέα ήταν εξαρχής βασικός στόχος του ελληνικού προγράμματος."Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω τους αριθμούς", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Κότχαους και υπενθύμισε ότι βασικός σκοπός του προγράμματος είναι η παροχή χρόνου στην ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό προκειμένου να εφαρμόσουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, ώστε η χώρα να επιστρέψει σε έναν σταθερό οικονομικό δρόμο.

Τόνισε μάλιστα ότι το πρόγραμμα κατέστη αναγκαίο επειδή η Ελλάδα δεν είχε πλέον πρόσβαση στις χρηματοοικονομικές αγορές.

"Έτσι, φυσικά, κάποια χρήματα διατέθηκαν για την κάλυψη του δημοσιονομικού ελλείμματος ώστε να εξασφαλιστεί ο προϋπολογισμός.

Κάποια χρήματα διατέθηκαν για την εξόφληση χρεών και κάποια άλλα για την σταθεροποίηση του χρηματοοικονομικού συστήματος.

Πρέπει κανείς να παραδεχτεί ότι ένα σύγχρονο κράτος χωρίς έναν λειτουργικό χρηματοοικονομικό τομέα είναι σαν να έχουμε ένα σύγχρονο κράτος χωρίς ηλεκτρισμό ή ύδρευση", δήλωσε χαρακτηριστικά. 



ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου