Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Λαγκάρντ: Μη μειώσετε τη φορολογία και ξανακάντε ιδιωτικές τις τράπεζες!!

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ! 
ΠΟΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΒΡΕ ΑΠΑΤΕΩΝΑ; 


Κατά της μείωσης της φορολογίας στην Ελλάδα τάχθηκε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξη μετά την απόφαση του ΔΣ του ταμείου χθες, να εκταμιεύσει τη δόση ύψους 1,74 δις ευρώ.

Η Λαγκάρντ...βλέπει “αξιοσημείωτη πρόοδο” στη μείωση των δημοσιονομικών ανισορροπιών και στην αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας, επισημαίνοντας την ανάγκη συνέχισης των διαθρωτικών αλλαγών, ιδιαίτερα στους τομείς της φοροδιαφυγής, των κλειστών επαγγελμάτων και της δημόσιας διοίκησης, ενώ εμφανίστηκε αντίθετη στην προοπτική μείωσης της φορολογίας.

Επίσης, τόνισε ότι η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης ολοκληρώνεται, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να προχωρήσει η θέσπιση ενός νέου πλαισίου, ώστε να περάσουν στον ιδιωτικό τομέα οι τράπεζες που βρίσκονται σε κρατικό έλεγχο.

«Οι Ελληνικές αρχές έχουν κάνει αξιοσημείωτη πρόοδο στη μείωση των δημοσιονομικών ανισορροπιών και την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας. Οι αρχές παραμένουν αφοσιωμένες προκειμένου να πετύχουν ραγδαία πρόοδο όσον αφορά την ενίσχυση της παραγωγικότητας, τις διαρθρωτικές αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό και στη δημόσια διοίκηση», ανέφερε η Λαγκάρντ.

Όπως είπε, «η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο για να ολοκληρώσει το φιλόδοξο σχέδιο δημοσιονομικής της προσαρμογής και παραμένει “εντός τροχιάς”, προκειμένου να πετύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους για το 2013».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου