Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Μέσω socar πάει στους Τούρκους η ΔΕΣΦΑ.....


Αυτά που θα συμβούν το επόμενο 

πεντάμηνο είναι πέραν πάσης 

φαντασίας . 

Σε απάτη εξελίσσεται η υπόθεση του διαγωνισμού της ΔΕΣΦΑ με τους τουρκόφωνους Αζέρους της Socar να έχουν προσφέρει, όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές στο defencenet.gr, ένα τίμημα κάτω από 400 εκατ. ευρώ (350-400 εκατ. ευρώ, αναφέρουν οι πληροφορίες)  για το 66%, ενώ η προσφορά της ρωσικής Sintez ήταν 1 δισ. ευρώ!

Δηλαδή για την ΔΕΣΦΑ που ελέγχει το ενεργειακό δίκτυο της χώρας και δεν έχει χρέη σε αντίθεση με την ΔΕΠA, προσφέρονται λιγότερα από τον ΟΠΑΠ!

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση θα αποδεχθεί το ξεπούλημα της συγκεκριμένης κορυφαίας σημασίας στρατηγικής υποδομής (είναι ο διαχειριστής του συστήματος φυσικού αερίου) στους Αζέρους (από πίσω βρίσκονται, φυσικά, οι ΗΠΑ), στην ουσία η χώρα σε συνδυασμό με τυχόν επιλογή του ΤΑΡ, θα εξαρτάται πλέον 100% από την Τουρκία μέσα από την οποία θα περνάει ο ΤΑΡ, αλλά και την Αλβανία (στην οποία καταλήγει ο ΤΑΡ πρν περάσει στην Ευρώπη).

Στην φωτογραφία ο ηγέτης-δικτάτορας (στιλ Β.Κορέας, διαδέχθηκε με "δημοκρατικές" διαδικασίες τον πατέρα του στην εξουσία) Ιλχάμ Αλίγιεφ με τον προστάτη του Ρ.Τ,Ερντογάν.

Τυχόν επιλογή της προσφοράς των Αζέρων για την ΔΕΣΦΑ απλά σημαίνει ότι θα αναζητηθούν ποινικές ευθύνες για το ξεπούλημά της από κάποια μη μνημονιακή κυβέρνηση.

Oι Ρώσοι αναγνωρίζουν τις πιέσεις και τις παρεμβάσεις της τρόικας (ελέγχει το ΤΑΙΠΕΔ), των Βρυξελλών και των ΗΠΑ, αλλά θεωρούν ότι η κυβέρνηση του Α.Σαμαρά "δεν πάτησε πόδι" για να κάνει δεκτή την τρεις έως πέντε φορές καλύτερη προσφορά των ρωσικών εταιρειών Gazprom και Sintez γα τις ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ και έτσι φτάσαμε σε ένα συνολικό ναυάγιο. 

Εξ ου και η άρνηση έστω να σηκώσουν το τηλέφωνο οι υπεύθυνοι της Gazprom και να ενημερώσουν ότι δεν θα συμμετάσχουν. "Γιατί να το κάνουμε;διερωτάτο η ίδια πηγή της Gazprom "Αφού οι ίδια η κυβέρνηση με τον τρόπο της μας είχε βγάλει εκτός διαγωνισμού. Στο τέλος δεν απαντούσαν καθόλου στα διευκρινιστικά ερωτήματά μας προφανώς κατόπιν εντολών των Βρυξελλών και των Αμερικανών. Είναι υποκριτικό να κάνουν τώρα τους έκπληκτους" καταλήγει το ίδιο κορυφαίο στέλεχος της Gazprom.

Ρωσικές πηγές που έχουν πληροφορηθεί το τίμημα που έχει προσφέρει η Socar για την ΔΕΣΦΑ κυριολεκτικά έχουν οργιστεί για τα "απάτη" και την "λεηλασία", "Όταν θα μάθει ο ελληνικός λαός για πόσο πουλάνε την ΔΕΣΦΑ (η Sintez προσέφερε 1 δισ. ευρώ για την ΔΕΣΦΑ και 1,9 δισ. ευρώ για ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ) θα καταλάβουν το παιχνίδι που έχει Παιχθεί στις πλάτες των πολιτών" τόνισε η ίδια πηγή.

Και υπενθυμίζουν με νόημα την προειδοποίηση Πούτιν προς την Ελλάδα για τον διαγωνισμό ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ. Mια προειδοποίηση που ακούγεται ως προφητεία των δεινών που έρχονται:

Συγκεκριμένα ο Β. Πούτιν είχε δηλώσει ότι «Θα πρέπει να γίνει μάθημα στην Ελλάδα η κυπριακή κρίση και να προσέξουν ιδιαίτερα την κατάληξη του διαγωνισμού των εταιρειών ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ στην Ελλάδα όπου η Ρωσία έχει προσφέρει το μεγαλύτερο τίμημα», εννοώντας ότι τυχόν απόρριψη της ρωσικής πρότασης κατόπιν την πιέσεων της ΕΕ ή της τρόικα, θα προκαλέσει την ρωσική απόσυρση ενδιαφέροντος σε σειρά επενδυτικών σχεδίων. Αλλά και την μη επάνοδο της Ρωσίας αν καταρρεύσει η Ελλάδα.


 http://ixnos.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου