Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

«Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΠΟΛΥΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΛΑΒΕ ΤΟ ΣΟΪ ΤΟΥ» Καρακούσης: Η οικογένεια Μητσοτάκη, η πιο φαύλη της Ελλάδας.

undefined
Γράφει η Τιτίκα Ανουσάκη

Οι σχέσεις πολιτικής εξουσίας και μέσων ενημέρωσης λίγο πολύ γνωστές αν και ανομολόγητες εδώ και χρόνια. Ένα υγιής εγκέφαλος που γνώριζε έστω και λίγα από πρόσωπα και πράγματα μπορούσε εύκολα να αντιληφθεί τους συσχετισμούς και τις ισορροπίες.

Τους τελευταίους μήνες όμως η ολική αλλαγή του πολιτικού σκηνικού με τη συνεργασία των δύο παραδοσιακά αντίπαλων κομμάτων έχει φέρει τα πάνω κάτω και στα μιντιακά στρατόπεδα. Έτσι παρακολουθούμε συχνά διάφορα επεισόδια κυρίως μέσω των social media μεταξύ εκδοτών - δημοσιογράφων και πολιτικών.

Τελευταίο από αυτά είναι η επίθεση που εξαπέλυσε ο διευθυντής του Βήματος Αντώνης Καρακούσης στον Κυριάκο Μητσοτάκη μέσω τουίτερ ανάβοντας φωτιές στο πολιτικο-δημοσιογραφικό σκηνικό.

Ο κ. Καρακούσης εξαπέλυσε ευθείες βολές κατά ολόκληρης της οικογένειας Μητσοτάκη χαρακτηρίζοντάς την «την πιο φαύλη πολιτική οικογένεια» και αφήνει σαφείς αιχμές πως την κάθαρση στο Δημόσιο ανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης του οποίου ο πατέρας, η αδελφή και όλο του το σόι έχουν διορίσει εδώ και 60 χρόνια χιλιάδες κόσμου στο Δημόσιο».

Οι επιθέσεις του κ. Καρακούση με ονοματεπώνυμο άγγιξαν και την ευρύτερη οικογένεια και την Αντιγόνη Λυμπεράκη με αφορμή σχόλιό της σε γερμανική εφημερίδα για «τοξικό πολιτικό σύστημα».

Τις θέσεις του διευθυντή του Βήματος σχολίασαν τόσο ο Γιάννης Αλαφούζος του ομίλου Καθημερινή - Σκάι όσο και ο Ανδρέας Ψυχάρης βουλευτής της ΝΔ και γιος του εκδότη των Νέων.
Ολόκληρος ο διάλογος στο Τwitter:

Α.Κ. Έχει ενδιαφέρον η ελληνική τραγωδία. Την υποτιθέμενη κάθαρση του φαύλου Δημοσίου ανέλαβε εκπρόσωπος της πιο φαύλης πολιτικής οικογένειας! Πως να πείσει ο Κυριάκος; Εξήντα τόσα χρόνια χιλιάδες διορίστηκαν από τον πατέρα του, την αδελφή του και απ´ όλο του το σόι...Πολύ περισσότερο όταν η εξαδέλφη του Κυριάκου κυρία Αντιγόνη Λυμπερακη κάνει λόγο στο Spiegel για "τοξικό πολιτικό σύστημα" ! Τραγωδία!»


Γ.Α. Αγαπητέ Αντώνη ! Είναι απαράδεκτο να υπονομεύεις νέους πολιτικούς εκμεταλλευόμενος γονέα κλπ Ποιος ο σκοπός σου ;
Α.Κ. Ο τόπος έχει την Ιστορία του αγαπητέ Γιάννη. Την γνωρίζεις καλά άλλωστε. Και τέλος πάντων ένα ερώτημα έθεσα σαν τα δικά σου ...
Α.Ψ. Ο Κυριάκος θα κριθεί από τις πράξεις του και όχι από τον πατέρα του. Κατά την άποψη μου τον αδικείς.

Την ίδια ώρα ενδοοικογενειακές βολές δέχτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον ανιψιό του Κώστα Μπακογιάννη δήμαρχο Καρπενησίου.

Ο γιος της Ντόρας Μπακογιάννη με αφορμή τις απολύσεις από την τοπική αυτοδιοίκηση φέρεται να δήλωσε σύμφωνα με τον Βηματοδότη: «Η κατάργηση υπηρεσιών και θεσμών είναι λάθος. Η τυφλή υπερκάλυψη ποσοτικών στόχων δεν συνιστά στρατηγική. 


Η υπόθεση αναδεικνύει την τραγική αποτυχία του πολιτικού συστήματος να διαχειριστεί την κρίση. Δεν συνιστά ουσιαστική μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα, αφού αναδεικνύει περισσότερα προβλήματα απ' ό,τι κλήθηκε να λύσει. Να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, να εμφανίσουμε ένα πραγματικό σχέδιο αναδιάρθρωσης της χώρας με γενναίες πράξεις και απαιτήσεις."

Ο κ. Μπακογιάννης μάλιστα αφήνει αιχμές και για τον κ. Σαμαρά λέγοντας: "Γίνονται πρόχειρα (σ.σ. οι απολύσεις). Δεν μπορεί να τα ρίχνουν όλα στον Μανιτάκη. Ο πρωθυπουργός δεν ήταν ο ίδιος τόσο καιρό;"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου