Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Oι αποκαλύψεις Ντράγκι στέλνουν τον ΓΑΠ σε εξεταστική για το μνημόνιο!

Τις ευθύνες του Γιώργου Παπανδρέου για την είσοδο της Ελλάδας στα μνημόνια προέβαλε κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.
undefined
Οι Οι αποκαλύψεις του κορυφαίου Ευρωπαίου τραπεζίτη μπορεί να πέρασαν στα ψιλά στην Ελλάδα,ωστόσο είναι συνταρακτικές για τις ευθύνες του πρώην Πρωθυπουργού, ο οποίος σήμερα κάνει το γύρω του κόσμου έχοντας, όπως κατηγορείται, καταστρέψει τη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Ντράγκι αποκάλυψε τα ψεύδη της ελληνικής κυβέρνησης κατά την περίοδο 2009-2010, τα οποία δημιούργησαν λανθασμένη εικόνα στους δανειστές μας και διαστρέβλωσαν εν τέλει την εικόνα της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τα όσα είπε, την ώρα που Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου κατηγορούσαν την κυβέρνηση Καραμανλή για πλαστά στοιχεία ελλείμματος, έκαναν και αυτοί το ίδιο δημιουργώντας εσφαλμένη εικόνα για την οικονομία μέσω παραπλανητικών δεδομένων.

Παράλληλα, ο Μ. Ντράγκι χαρακτήρισε ολέθρια τη συνταγή του πρώτου μνημονίου, η οποία συγκαταλέγεται στις πλέον αποτυχημένες. Την ώρα μάλιστα που η οικονομία κατέρρεε, ο Γ. Παπανδρέου διαλαλούσε πως λεφτά υπάρχουν και μοίραζε επιδόματα αλληλεγγύης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι εκθέσεις του Ινστιτούτου Bruegel, το οποίο σημειώνει πως το ελληνικό πρόγραμμα είναι από τα πλέον αποτυχημένα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Η ομολογία πλέον της καταστροφής είναι διεθνής, καθώς τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα εντάσσονται στο 1% των πλέον αποτυχημένων που έχουν εφαρμοστεί ποτέ.

Αν ανατρέξει κανείς σε όσα προβλέπονταν και ουδέποτε επαληθεύτηκαν μπορεί να αντιληφθεί το μέγεθος της ζημιάς που έκανε η διακυβέρνηση Παπανδρέου - Παπακωνσταντίνου. Σύμφωνα λοιπόν με τις εξαγγελίες τους, η Ελλάδα θα είχε επιστρέψει στην ανάπτυξη από το 2012, το ταβάνι της ανεργίας θα ήταν το 14.2%, ενώ η επιστροφή στις αγορές θα συνέβαινε τη φετινή χρονιά.

Όπως εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς, οι ευθύνες για την καταστροφή που βιώνουμε εδώ και τρία χρόνια ξεπερνούν τις πολιτικές και άπτονται διερεύνησης από τη Δικαιοσύνη σε επίπεδα που αγγίζουν αυτά της εθνικής προδοσίας.

Η ομολογία Ντράγκι και η σημερινή κατάσταση αποτελούν το βασικότερο κατηγορητήριο για το Γιώργο Παπανδρέου και το Γιώργο Παπακωνσταντίνου, οι οποίοι, όπως θα συνέβαινε σε κάθε ευνομούμενη χώρα, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις ευθύνες τους.

Ο Πρωθυπουργός έχει χρέος απέναντι στον ελληνικό λαό να τηρήσει την προεκλογική του δέσμευση και να φέρει τους καταστροφείς της πατρίδας ενώπιον της Δικαιοσύνης το συντομότερο δυνατό. 


Η διεξαγωγή Εξεταστικής Επιτροπής για το πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο είναι πλέον μονόδρομος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου