Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2013

ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ......ΠΩΣ ΕΣΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ ΤΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ - ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ

Τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας που δόθηκαν προχτές στη δημοσιότητα σχετικά με το δημόσιο χρέος το πρώτο τρίμηνο του έτους εμφανίζουν την Ελλάδα να είναι πρώτη στη λίστα της ΕΕ με 305 δισεκατομμύρια ευρώ ή 160,5% του ΑΕΠ...

Δηλαδή το χρέος αυξάνει διαρκώς και μόνο σε ένα χρόνο είχε αύξηση 24%. 


Αν κάτι καταρρίπτει ακριβώς αυτή η εξέλιξη είναι η απάτη ότι όλα τα μέτρα που τσακίζουν το εισόδημα και τα δικαιώματα των εργαζόμενων παίρνονται για τη μείωση του κρατικού χρέους. Βεβαίως το χρέος δεν το δημιούργησε ο λαός αλλά...
Το «μπούκωμα» από όλες τις αστικές κυβερνήσεις τα προηγούμενα χρόνια των κάθε λογής καπιταλιστών, επιχειρηματιών, τραπεζιτών κλπ. 

Το χρέος από τα δάνεια της πλουτοκρατίας χρησιμοποιείται ως το απαραίτητο πρόσχημα για να περάσουν όλες οι αναδιαρθρώσεις που είναι απαραίτητες στο κεφάλαιο για να ξεπεράσει τη βαθιά καπιταλιστική κρίση.

Το τσάκισμα των εργαζομένων επομένως γίνεται για να έχουν οι καπιταλιστές την επόμενη περίοδο της όποιας ανάπτυξης, πιο φτηνούς εργάτες, με λιγότερα δικαιώματα, ώστε να πετύχουν καλύτερο ποσοστό κέρδους από ό,τι σήμερα. 


Αλλά και οι φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο, άρα και φοροληστεία στο λαό, ιδιωτικοποιήσεις, παίρνονται για να δημιουργήσουν τις απαραίτητες συνθήκες για καπιταλιστικές επενδύσεις και κερδοφορία. 

Επίσης το περίφημο «κούρεμα» του χρέους προς ιδιώτες το 2010 που εμφανίστηκε ως μέγα επίτευγμα των αστών, έφερε νέα μέτρα σε βάρος του λαού, των δικαιωμάτων του (ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία κ.ά.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου