Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΤΗΔΕΣ - "ΚΕΡΑΜΙΔΑ" 4,15 ΔΙΣ Αυξάνουν προκαταβολικά τον ενιαίο φόρο ακινήτων επειδή δεν έχουμε να πληρώσουμε!

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η κατάρτιση του νέου επαχθούς ενιαίου φόρου ακινήτων, για το 2014 τον οποίο αυξάνουν προκαταβολικά γιατί ξέρουν ότι δεν θα τον εισπράξουν! 

Υπενθυμίζουμε ότι ο φόρος αυτός θα αντικαταστήσει το ΕΕΤΗΔΕ (Χαράτσι της ΔΕΗ) και το ΦΑΠ, αλλά επί της ουσίας το μόνο που θα κερδηθεί είναι να μην έχουμε το μυαλό μας να πληρώσουμε περισσότερους λογαριασμους, γιατί σε οφειλές θα είναι τα ίδια, και χειρότερα. 

Η κυβέρνηση φιλοδοξεί να μας "ρουφήξει" 4,15 δισ.! 

Ένα ποσό ασύλληπτο, ειδικά αν αναλογιστούμε την οικονομική κατάσταση της πλειοψηφίας των πολιτών, που .........βάζουν το χέρι στην τσέπη και πιάνουν το...παπούτσι. τόσο αδειανή είναι.
 
Φόροι ύψους 4,15 δισ. ευρώ θα καταλογιστούν σε 5,6 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων το 2014, οι οποίοι θα πρέπει μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου να υποβάλουν και το νέο έντυπο Ε9. 

Ο ενιαίος φόρος ακινήτων που θα επιβληθεί το επόμενο έτος (εφόσον επέλθει συμφωνία με την τρόικα) θα επιβαρύνει το σύνολο των ιδιοκτητών ακινήτων, οι περισσότεροι εκ των οποίων θα πληρώσουν στην εφορία υψηλότερους φόρους για τα ακίνητα που κατέχουν σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χρονιά. 

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό των τεχνικών κλιμακίων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στους ιδιοκτήτες ακινήτων θα καταλογιστούν φόροι ύψους 4,15 δισ. ευρώ. 

Ωστόσο, εκτιμούν ότι από το ποσό αυτό θα εισπραχθεί το 70%, δηλαδή 2,9 δισ. ευρώ. 

Τα υπόλοιπα 1,25 δισ. ευρώ θα καταστούν ληξιπρόθεσμα σύμφωνα με τις προβλέψεις των πιστωτών μας, τα οποία η φορολογική διοίκηση θα κληθεί να τα εισπράξει πιέζοντας τους υπόχρεους ακόμα και με κατασχέσεις ακινήτων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου