Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΕΛΛΑΔΑ ΨΥΧΟΡΡΑΓΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΗΣ....

undefined
 · «Η κυβέρνηση Σαμαρά πρέπει πάση θυσία να πέσει, διαφορετικά φοβάμαι θα χυθεί αίμα, θα ζήσουμε έκρυθμες καταστάσεις»

· «Κατάντησαν κολέγιο το στρατό! Η χώρα βγάζει τους φαντάρους εξοδούχους γιατί δεν έχει να τους πληρώσει τα επιρράμματα. 


Τους δίνουν υποχρεωτικές άδειες από τις μονάδες τους από τις 12.00 το πρωί έως τις 12.00 το βράδυ για να μην τους ταΐζουν!

· «Η άμυνα της χώρας είναι σε αποσύνθεση. Δεν κάνουμε τίποτε απέναντι στους Τούρκους. Αφού αποδυναμώνουν την εθνική άμυνα για να δίνουν τα χρήματα στους τοκογλύφους»


· «Οι ΑΝΕΛ δεν αποδέχονται για τα Σκόπια καμία ονομασία που να περιέχει τον όρο “Μακεδονία”»

· «Η πρότασή μου να γίνει ο Καραμανλής Πρωθυπουργός και ο Τσίπρας Αντιπρόεδρος, ακούγεται ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας, πιστεύω όμως στην ανάγκη σύστασης μιας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας»
· «Η ελληνική πολιτική δεν έχει εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό»
· «Αν ήταν οι ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση θα τα σπάγαμε με τους τροϊκανούς»


Αποκλειστική συνέντευξη στον Μάκη Βραχιολίδη

vrachiolidis@yahoo.gr

Μπορεί να ακούγεται απαισιόδοξος ωστόσο είναι αγωνιστής και διατηρεί τις ελπίδες του για τη σωτηρία της Ελλάδος. «Αρκεί ο Έλληνας να αποβάλει από πάνω του το φόβο», λέει ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και δημοφιλής ηθοποιός Παύλος Χαϊκάλης, σε μια εφ’ όλης συνέντευξη στον συνεργάτη της «Ελεύθερης Ώρας της Κυριακής» Μάκη Βραχιολίδη. 


Απαντά ίσως στις πιο σκληρές ερωτήσεις που του έχουν γίνει ποτέ: γιατί πρότεινε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας υπό τον Καραμανλή Πρόεδρο, γιατί απέκλεισε από αυτή την Χρυσή Αυγή, γιατί οι ΑΝΕΛ δεν ζητούν ακόμη την επιστροφή της χώρας στη δραχμή, γιατί δεν θέλει την μείωση των βουλευτών σε 200, όπως και τι διαπραγμάτευση θα έκανε ο ίδιος εάν ήταν σήμερα ως Πρωθυπουργός απέναντι στην τρόικα.

Ο διάλογος με τον Παύλο Χαϊκάλη είναι καταιγιστικός.


Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ



Αίσθηση και ποικίλα σχόλια προκάλεσε η πρότασή σας να συσταθεί κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με επικεφαλής τον Καραμανλή και αντιπρόεδρο τον Τσίπρα. Γιατί κάνατε αυτή την πρόταση;

Χαϊκάλης: Θεωρώ ότι το επόμενο 4μηνο θα είναι εξαιρετικά κρίσιμο για την πορεία της χώρας που βρίσκεται πλέον σε αδιέξοδο. Η παρούσα κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει να κυβερνά γιατί οδηγεί την χώρα στην απόλυτη καταστροφή. Προ του αδιεξόδου αυτού λοιπόν και με δεδομένο ότι ο Καραμανλής, συν τοις άλλοις οφείλει στην ιστορία να αποκαταστήσει το όνομά του, πιστεύω ότι θα μπορούσε να βγει μπροστά και να δώσει μια άλλη ώθηση στη σημερινή κρίσιμη περίοδο.

Νοιάζεστε για την υστεροφημία του Καραμανλή; Κάποιοι λένε ότι με αυτή την πρόταση, ο Χαϊκάλης έκανε ένα άνοιγμα στη ΝΔ για να εξασφαλίσει τη μελλοντική του εκλογή με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Χαϊκάλης: Ο Χαϊκάλης, εκ των πραγμάτων δεν ήταν στη ΝΔ ούτε μπορεί να είναι στη ΝΔ. Επαναλαμβάνω ότι έκανα μία σκέψη, που μπορεί να ακούγεται ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά την έκανα πιστεύοντας στην ανάγκη σύστασης μιας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας γιατί από ‘δω και πέρα φοβάμαι ότι θα ζήσουμε έκρυθμες καταστάσεις. Ήδη το Eurogroup ανακοίνωσε ότι θα πάμε σε νέο Μνημόνιο. Ο κ. Σόϊμπλε μίλησε για 11 δις κενό και αυτό σημαίνει νέα μέτρα, νέοι φόροι, νέες περικοπές συντάξεων ενώ είναι ορατό και έχουμε υπογράψει ότι το 2018 οι συντάξεις θα πάνε στα 360 ευρώ. Ο κόσμος αυτή τη φορά θα βγει στους δρόμους και όποιον πάρει ο χάρος.

Την πρόταση που κάνατε για επαναφορά του Καραμανλή, είπατε ότι την κάνατε ως ΑΝΕΛ και όχι σαν άτομο…

Χαϊκάλης: Όχι. «Εγώ προσωπικά ως ΑΝΕΛ», είχα γράψει. Δηλαδή εννοούσα, εκφράζω την προσωπική μου άποψη ως βουλευτής της ΑΝΕΛ.

Δηλαδή δεν σας έβαλε… χέρι ο Πρόεδρος; Γιατί ακούστηκε ότι του εισηγήθηκαν να σας διαγράψει.

Χαϊκάλης: Αν μιλάτε για εισηγήσεις μέσω του facebok, ναι, ο καθένας μπορεί να εισηγείται ό,τι θέλει. Ο Πρόεδρος δεν μου έβαλε… κανένα χέρι γιατί τις πολιτικές σκέψεις δεν τις βάζει υπό αμφισβήτηση. Το μόνο που λέει είναι «σε αυτούς τους οποίους εκπροσωπείς, αιτιολόγησε την άποψή σου». Είμαστε ένα κόμμα με ανοιχτά μυαλά και δεν βάζουμε τις σκέψεις μας μέσα σε καλούπια. Δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει τον άλλον για τις ιδέες του. Εγώ ουδέποτε παρέβηκα την ιδρυτική διακήρυξη των ΑΝΕΛ. Ωστόσο, ζήτησα να περάσω από την Επιτροπή Δεοντολογίας για να εξηγήσω όλη αυτή την κατάσταση που δημιουργήθηκε με την πρότασή μου. Οι ΑΝΕΛ θέλουμε να φτιάξουμε μια νέα Ελλάδα με καινούργια υλικά και δομές, αλλά το 4μηνο αυτό που μπορεί να κινδυνεύσουμε ακόμη και με διαμελισμό, είναι κάτι που με απασχολεί πάρα πολύ.

Από την πρότασή σας για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας αποκλείατε την συμμετοχή της Χρυσής Αυγής. Δεδομένο όμως είναι ότι η Χρυσή Αυγή είναι κοινοβουλευτικό κόμμα το οποίο εξελέγη με την ψήφο 500.000 περίπου ψηφοφόρων ενώ κάποια γκάλοπ της δίνουν πάνω από ένα εκατομμύριο ψήφους για τις επόμενες εκλογές. Δεν είναι φασιστικό το να αποκλείεται από την κυβέρνηση σωτηρίας ένα κόμμα αρκετά ισχυρό;


Χαϊκάλης: Δεν απέκλεισα τη Χρυσή Αυγή από λόγους εμπάθειας. Σέβομαι την Χρυσή Αυγή ως κοινοβουλευτικό κόμμα όπως επίσης σέβομαι και τους 450.000 που την έχουν ψηφίσει. Βγάζω όμως την Χρυσή Αυγή γιατί σε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας θέλω προτάσεις. Πρόταση δεν είναι να... κατουράς το MEGA για να κυνηγήσεις τον Μπόμπολα ή όταν θα βάλει νάρκες στα σύνορα για να χτυπήσεις τους λαθρομετανάστες ούτε να βρίζεις οικογένειες αντιπάλων σου μέσα στο κοινοβούλιο. Εγώ θέλω ένα κόμμα που να σέβεται τους κανόνες του πολιτικού συστήματος και από ‘κει και πέρα να παλέψεις για την ανατροπή του παρόντος πολιτικού συστήματος. Η Χρυσή Αυγή παίζει το παιχνίδι του συστήματος χωρίς να έχει καμία ουσιαστική πρόταση. Ποια είναι η πρόταση της για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, για τα εθνικά θέματα, για την εξωτερική πολιτική, την ΕΟΖ, την ΑΟΖ. Δεν έχει καμία θέση και γι’ αυτό τον λόγο αποκλείω την Χρυσή Αυγή και όχι από προσωπική εμπάθεια.

Μια και μιλάμε για προτάσεις. Οι ΑΝΕΛ παραμένετε αγκυλωμένοι στο ευρώ. Νομίζετε ότι με την παραμονή μας στο ευρώ, η χώρα θα βγει από το αδιέξοδο; Γιατί δεν λέτε να επιστρέψουμε στο εθνικό μας νόμισμα; Φοβάστε;

Χαϊκάλης: Η λύση είναι ότι κάποια στιγμή γυρνώντας στο εθνικό σου νόμισμα θα μπορέσεις να οικοδομήσεις κάτι. Αυτό είναι προφανές. Πριν φτάσω όμως σε αυτό πρέπει να υποστηρίξουμε τη θέση ότι το ευρώ το έχουμε πληρώσει ακριβά, το δικαιούμαστε, δεν μας το χαρίσανε. Το ότι κάποιοι πολιτικοί με τοκογλυφικά χρεωλύσια έκαναν παιχνίδια με το ευρώ και έχουν φέρει την Ελλάδα σε αυτό το σημείο, είναι γεγονός. Τον Μάιο η ΕΚΤ κέρδισε από την Ελλάδα 2 δις 200 εκατομμύρια. 20 Αυγούστου είχαμε ομόλογο που «έσκασε» και η ΕΚΤ κέρδισε 800 εκατομμύρια. Το δημοσιονομικό όφελος από τις απολύσεις των υπαλλήλων θα είναι 100 εκατομμύρια ευρώ όταν 130 εκατομμύρια ευρώ είναι οι προμήθειες που θα πάρει ο EFSF από τη διαχείριση των δανείων…

Φτιάξανε δηλαδή ένα ευρώ για να μας… ρουφήξουν. Αυτό μου λέτε τώρα.

Χαϊκάλης: Σωστά. Πάμε όμως να κρατηθούμε σε μια ενωμένη Ευρώπη και να κάνουμε την μεταστροφή της Ευρώπης των τοκογλύφων και των τραπεζιτών στην Ευρώπη της αλληλεγγύης. Κι εκεί μπορούμε να συνυπάρξουμε. Αυτό θέλουμε να παλέψουμε και αν δούμε ότι η Ευρώπη δεν αλλάζει μυαλά…

Επί τρία χρόνια αλλάζει μυαλά η Ευρώπη;

Χαϊκάλης: Όχι, δεν έχει αλλάξει. Με πολιτικούς οσφυοκαμψίας τι περιμένεις; Ενώ όλοι λέμε ότι ο Σόϊμπλε έχει λάθος, οι δικοί μας υποταγμένοι υπηρετούν το δόγμα της Μέρκελ και η χώρα βυθίζεται.

Εγώ προτείνω στην κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, αντί για τον Καραμανλή να βρίσκεται ο Χαϊκάλης. Τι θα κάνετε για να σώσετε τη χώρα από το αδιέξοδο; Εάν είχατε απέναντί σας τον Σόϊμπλε και την Μέρκελ, τι θα τους λέγατε;

Χαϊκάλης: Επειδή μιλάμε για τα δάνεια. Θα έβαζα κάτω τον Σόϊμπλε και τη Γερμανία και θα τους έλεγα: μέχρι στιγμής τι έχετε πάρει από την Ελλάδα. Θα κάνουμε λογιστικό έλεγχο και θα δούμε αυτά που έχουμε πληρώσει γιατί έχουν πληρωθεί. Μέσα στα δάνεια που έχουμε πάρει είναι τοκογλυφικά χρεωλύσια τα οποία δεν έπρεπε να πληρωθούν; Έχει αγοράσει η Γερμανία και η ΕΚΤ στη δευτερογενή αγορά με ποσοστό 30% της ονομαστικής τους αξίας και τα ζητάει πίσω στην ονομαστική τους αξία; Σε αυτή την πολιτική εμείς αντιδράμε κι εκεί λέμε: «δεν πληρώνουμε». Εάν αυτοί πούμε ότι πάμε σε χρεωκοπική κατάσταση θα συμπαρασύρουν όλη την Ευρώπη.

Εσείς θα το κάνατε αυτό;

Χαϊκάλης: Βεβαίως θα το έκανα. Θα τα σπάγαμε μαζί τους, γιατί δεν πρόκειται για τις συνέπειες υπογραφών πάνω σε δομημένα χρέη της χώρας για τις ανάγκες της, αλλά για χρέη δολίως φτιαγμένα. Όταν Η Ελλάδα είχε ελλείμματα ισοζυγίου πληρωμών, όταν το χρέος της ανέβαινε κατακόρυφα σε σχέση με το ΑΕΠ η ΕΚΤ πού ήτανε; Η Eurostat πού ήτανε; Γιατί τότε δεν επενέβαινε να πει: «πού πάτε παιδιά; Θα πέσετε έξω». Ένα άλλο στοιχείο: αποδεχόμαστε τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ; Εγώ όχι. Και αυτή ήταν και καίρια παρέμβαση του Καμμένου μέσα στην Βουλή: Τα στοιχεία του Καραμανλή ήταν ψεύτικα ή του Στουρνάρα; Επίσης, «κουρέψαμε» τα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου, των ασφαλιστικών ταμείων, των Πανεπιστημίων, των νοσοκομείων και δεν αγγίξαμε τα ομόλογα του εξωτερικού. Στην τηλεόραση είχα τσακωθεί με την κα Βούλτεψη όταν την ρωτούσα: «θα πληρώσει ο λαός τα χρέη των Τραπεζών;». Οι γερμανικές αγορές δανειοδοτούσαν την Ελλάδα με 6-14% την στιγμή που ξέρανε ότι πάει για φούντο κι αντί να πούνε «παίξαμε ένα παιχνίδι και χάσαμε», βάζουν τον ελληνικό λαό να πληρώσει τη δική τους χασούρα. Εγώ λοιπόν θα έλεγα στον Σόϊμπλε και Μέρκελ «να πείτε στον λαό σας ότι χάσατε διότι δανείζατε με ύποπτο τρόπο. Εκτός και αν είχατε στόχο και είχατε κάνει συναλλαγή με τον Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος, με τον Σημίτη και τους υπουργούς Οικονομικών.

Σε ανύποπτο χρόνο είχε γίνει πρόταση να μειωθούν οι βουλευτές από 300 σε 200. Κι εσείς αντιδράσατε. Γιατί να μην μειωθούν οι βουλευτές κύριε Χαϊκάλη;

Χαϊκάλης: Γιατί αν οι βουλευτές μειωθούν, δεν θα αλλάξει τίποτε. Ίσα-ίσα ο αριθμός των βουλευτών γίνεται ελεγχόμενος. Πόσο είναι το κόστος των βουλευτών για το ελληνικό δημόσιο, ξέρετε;

Εσείς πόσα παίρνετε ως βουλευτής; 7.000 ευρώ;

Χαϊκάλης: Όχι. 5.700 ευρώ.

Δεν είναι λίγα.

Χαϊκάλης: Όχι, δεν είναι λίγα.

Γιατί λοιπόν να μην μειωθεί το κόστος; 100 βουλευτές λιγότεροι επί 5.700 ευρώ ο κάθε βουλευτής, είναι περίπου 700 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, εξοικονόμηση για το δημόσιο.

Χαϊκάλης: Αυτό είναι το πρόβλημα της χώρας;

Είναι και αυτό. Ας δώσετε το καλό παράδειγμα ώστε να μην αποκαλούν τους βουλευτές, «βολευτές».

Χαϊκάλης: Αυτός ο κοινωνικός αυτοματισμός που επικαλείστε είναι λάθος και πρέπει να γίνει κατανοητό απ’ όλους τους Έλληνες. Θα μπορούσε ο κάθε βουλευτής να αποζημιώνεται και με 1.000 ευρώ, εγώ δεν έχω αντίρρηση. Θα λυνόταν όμως έτσι το πρόβλημα της χώρας; Λύνεται το πρόβλημα του μισθωτού ή του συνταξιούχου που παίρνει 586 ευρώ, διορθώνεται η κατάσταση με το να λέμε ότι όλες οι κοινωνικές τάξεις πρέπει να ισοπεδωθούν μισθολογικά; Έχει μπει ενιαίος φορέας διαχείρισης προμηθειών να δούμε πόσα γλιτώνει το ελληνικό δημόσιο; 5 δις γλιτώνει. Γιατί απολύει δημοσίους υπαλλήλους τη στιγμή που 30 χρόνια τους έφτιαξε έτσι, αποδομώντας τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα ανάπτυξης κι έρχεται η κυβέρνηση τώρα και σε μια μέρα κατεβάζει τους μισθούς για να μειώσει, λέει, το μισθολογικό κόστος! Για ποιο λόγο; Άρα λοιπόν, εγώ λέω σε αυτόν που παίρνει 586 ευρώ «εσύ φταις που τους ψήφισες κι έλα να βοηθήσεις να αλλάξουμε την κατάσταση». Η Ελλάδα δεν θέλει άλλους γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς. Φτιάχναμε μια χώρα χωρίς σύστημα υγείας, δικαιοσύνης και οικοδόμησης και εγκαταλείψαμε την πρωτογενή παραγωγή, την μεταποίηση. Στην Μανωλάδα δεν υπήρχαν εργάτες να μαζεύουν φράουλες. Ας πήγαινα εγώ να μαζέψω, αλλά ξέρω; Μου έμαθε κανείς; Οι εργάτες γης ήταν επάγγελμα που ζούσε την Ελλάδα. Πού είναι τώρα;

Φέτος, παίζετε σε θεατρική παράσταση;

Χαϊκάλης: Όχι.

Πέρσι όμως παίζατε στο «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει». Πεθαίνει όμως η Ελλάδα, έτσι;

Χαϊκάλης: Η Ελλάδα ψυχορραγεί και είναι στα τελευταία της.

Οπότε, δεν αισιοδοξείτε;

Χαϊκάλης: Εάν δεν σταματήσει ο κόσμος να φοβάται… Πέρσι τον τρομοκράτησαν ότι «η σύνταξή σου θα κοπεί, αν δεν πάρουμε το δάνειο η χώρα θα χρεωκοπήσει και δεν θα έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις». Από πέρσι τον Μάιο που τρομοκρατούσαν τον κόσμο, πήραν τα δάνεια, τα οποία φύγανε έξω και δεν μπήκε ούτε ένα σεντ στην ελληνική οικονομία. Όλο αυτό το διάστημα πώς πληρώθηκαν μισθοί και συντάξεις; Όταν λοιπόν πληρώνονται μισθοί και συντάξεις μπορούμε να αντιπαρατεθούμε απέναντι στους δανειστές. Να τους πούμε, ελάτε να πληρώσετε τις γερμανικές αποζημιώσεις, να κάνουμε λογιστικό έλεγχο. Λύσεις υπάρχουν για τον τόπο. Πρέπει όμως η κατάσταση ν’ αλλάξει, να πέσει αυτή η κυβέρνηση και ο κόσμος να πάψει να φοβάται.


ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ! ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ!


Φοβάστε για τα εθνικά μας θέματα;

Χαϊκάλης: Απόλυτα. Έχουμε μπροστά μας την Τουρκία αλλά και τα Σκόπια. Αύριο-μεθαύριο μας στήνουν παγίδα με τα Σκόπια και είναι στα πράγματα ο Τσίπρας. Τι θα κάνει, μου λέτε;

Εσείς, ως ΑΝΕΛ τι θα κάνετε εάν μπει στο τραπέζι το όνομα «Νέα Μακεδονία»;

Χαϊκάλης: Δεν δεχόμαστε επ’ ουδενί τον όρο «Μακεδονία» για τα Σκόπια. Κάποτε, αν θυμάστε, αυτό το είχε πετύχει ο Σαμαράς.

Γι’ αυτό προφανώς, τον είχατε ακολουθήσει στην Πολιτική Άνοιξη.

Χαϊκάλης: Ναι, γιατί ήμουν πάντα ανεξάρτητος. Και τότε και τώρα αισθάνομαι κι ενεργώ ανεξάρτητα και τις όποιες σκέψεις τις διατυπώνω ευθαρσώς χωρίς να έχω κανένα πρόβλημα.

Αν αύριο-μεθαύριο δηλαδή οι ΑΝΕΛ συμβιβαστούν με μια πρόταση που θέλει τα Σκόπια να ονομάζονται «Μακεδονία του Βορρά», θα φύγετε;

Χαϊκάλης: Βέβαια. Δεν υπάρχει όμως περίπτωση οι ΑΝΕΛ να πουν κάτι τέτοιο. Διότι εάν το πουν δεν θα είναι οι ΑΝΕΛ αλλά κάποιο μόρφωμα, κάτι άλλο. Οι ΑΝΕΛ λοιπόν δεν πρόκειται να συμβιβαστούν ποτέ με μια τέτοια ονομασία για τα Σκόπια, γιατί θεωρούν ότι η εθνική κυριαρχία είναι το πρώτιστο. Προσωνύμια, παράγωγα και εδαφικοί προσδιορισμοί με το όνομα «Μακεδονία» στα Σκόπια, δεν γίνονται αποδεκτά από τους ΑΝΕΛ. Η άμυνα της χώρας αυτή τη στιγμή είναι σε αποσύνθεση. Ξέρετε ότι η χώρα βγάζει τους φαντάρους εξοδούχους γιατί δεν έχει να τους πληρώσει τα επιρράμματα; Τους δίνουν υποχρεωτικές άδειες από τις μονάδες τους από τις 12.00 το πρωί έως τις 12.00 το βράδυ για να μην τους ταΐζουν!

Έχουν κάνει τον στρατό κολλέγιο;

Χαϊκάλης: Σκέτο κολλέγιο. Δεν υπάρχει καμία εκπαίδευση. Μέσα σε 20 μέρες από την κατάταξή τους τούς στέλνουν στις μονάδες. Μόνο «προσοχή» ξέρουν να «χτυπάνε». Οι τελευταίες «σειρές» φαντάρων ρίχνουν τρία βλήματα σε μία βολή και αυτή είναι η εκπαίδευσή τους! Και αυτοί μετά θα πάνε στην μονάδα να κάνουν τι;

Απέναντι στους Τούρκους σε μια ενδεχόμενη κρίση τι κάνουμε;

Χαϊκάλης: Τίποτε δεν κάνουμε. Αυτοί μας αποδυναμώνουν την εθνική άμυνα για να δίνουν τα χρήματα στους τοκογλύφους. Τουλάχιστον θα έπρεπε να πηγαίνουν στην εσωτερική παραγωγή αλλά ούτε αυτό κάνουν.

Υπάρχουν δύο καινούργια αγκάθια. Το ένα αφορά στα σοβαρά επεισόδια που δημιούργησαν οι Αλβανοί στην Πρεμετή με το σφράγισμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας και το άλλο με Τούρκο αξιωματούχο που δήλωσε ευθαρσώς ότι η Θράκη είναι κομμένο κομμάτι της Τουρκίας.

Χαϊκάλης: Εάν είναι κομμένο κομμάτι της Τουρκίας, η ελληνική κυβέρνηση να της πεί «έλα να το πάρεις». Τα έγκλημα όμως της δικής μας πολιτικής ξενικά από το τι κάναμε για τους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης για να τους εντάξουμε στην ελληνική κοινωνία; Τους κυνηγήσαμε ή όχι; Να θυμίσουμε το πογκρόμ που γινόταν στην Θράκη με τις μπάρες; Εμείς τους κάναμε να μην αισθάνονται Έλληνες! Μην ερχόμαστε λοιπόν να ζητάμε ευθύνες. Πόσο βοηθάνε οι ιμάμηδες της Θράκης να αγοράζονται εδάφη από τους Τούρκους μέσα στην ίδια τη χώρα μας; Δεν είχαμε ποτέ εξωτερική πολιτική. Η παθογένεια της ελληνικής πολιτικής είναι ότι δεν έχει εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό.

Για το μουσουλμανικό τέμενος στην Αθήνα τι λέτε;

Χαϊκάλης: Αφήστε το τέμενος στην άκρη. Άλλα είναι τα ερωτήματα που πρέπει ν’ απαντηθούν: Ποια είναι η μουσουλμανική μειονότητα στην Αθήνα; Να μας πουν, να τη δούμε. Σε ερώτηση πάντως που είχε κάνει η κ. Κουντουρά για το θέμα, από τα 2.000.000 μετανάστες, το 1.800.000 έχουν χαρτιά ότι είναι νόμιμοι! Και εδώ είναι το θέμα: ήρθαν λαθραίοι και τους νομιμοποίησαν; Κα τώρα φέρνουν και θέμα αντιρατσιστικού νόμου! Το αντιρατσιστικό πρέπει πρώτα να λύσουν ή το μεταναστευτικό; Και ποιος δίνει κάρτα εργασίας σε κάποιους; Ποιος τους ελληνοποίησε και τους έδωσε και δικαίωμα ψήφου στις εκλογές; Όσους έχουν μπει πρέπει να τους αναγκάσεις να φύγουν μόνοι τους και όχι να τους νομιμοποιείς αμέσως. Κάποιοι τα παίρνανε χοντρά για να κάνουν χωματερή την Ελλάδα. Αυτά είναι τα ζητήματα που πρέπει να εξετάσουμε και μετά θα δούμε εάν και ποιοι μουσουλμάνοι είναι νόμιμοι και μόνιμοι για να δικαιούνται τέμενος.

Ποιες εναλλακτικές λύσεις βλέπετε να υπάρχουν για το ερχόμενο κρίσιμο τρίμηνο-4μηνο;

Χαϊκάλης: Η κυβέρνηση αυτή πρέπει πάση θυσία να πέσει. Αν συνεχίσει να παραμένει στη εξουσία, φοβάμαι μη χυθεί αίμα. Και το τραγικό είναι που ακούω κόσμο να λέει: αν είναι να τελειώνουμε και να μπούμε σε ένα σωστό δρόμο, ας χυθεί και αίμα»! Αυτοί που το λένε νομίζουν ότι το αίμα θα είναι του διπλανού του δεν θα είναι το δικό του ή του παιδιού του. Και φοβάμαι ότι η παρούσα κυβέρνηση ωθεί την χώρα σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Γιατί κάποιους συμφέρει να διαλυθεί η χώρα, να καταρρεύσει η εθνική της κυριαρχία, η αμυντική της ικανότητα, η δημόσια διοίκησή της, για να έρθει μετά η Ευρώπη και να πει: δεν μπορείτε εσείς, θα σώσουμε εμείς την κατάσταση. Και τότε θα έρθει η Ευρώπη ως κανονική κατοχική κυβέρνηση να μας περισυλλέξει στην αγκαλιά της, θα κάνει ομοσπονδία την Κύπρο, θα κατοχυρώσει υποτίθεται τα σύνορά μας αλλά θα μας πάρει τον ορυκτό πλούτο και την εθνική μας κυριαρχία!

"Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου