Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

ΤΗΛΕ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

Η ξεδιαντροπιά τους όχι απλά δεν έχει όριο αλλά έχει και τέλεια τηλεοπτική κάλυψη. 

Ένας δημοσιογράφος ο οποίος με το οποιοδήποτε σύστημα είναι πάντα ο “σοβαρός” της ενημέρωσης, ένα κοινό γύρω-γύρω στις κερκίδες που πρέπει να πήρε γερό μεροκάματο για τις ώρες που πλαισίωνε με περισσή χάρη τους συνομιλητές και ένας “τσάρος της οικονομίας” που με το βαμμένο του μαλλί μάς έκανε να τον λυπηθούμε που η μαμά και η πεθερούλα του ζουν με μικρές συντάξεις.
 
Κατά πού να χώσω το φάσκελο; Στον δημοσιογράφο που έπαιζε το ρόλο του με τις στημένες “σκληρές” ερωτήσεις, στον ίδιο τον τσάρο ή στο κοινό των Ελλήνων που έθεταν “καυτά” ερωτήματα στο μεγάλο οικονομικό μυαλό.

Χθες είδαμε το πραγματικό πρόσωπο της από εκεί κοινωνίας. 

Της κοινωνίας που ζει σε άλλον πλανήτη. Οι από εδώ κοινωνία είμαστε ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας για τους παραπάνω. 

Είμαστε οι αναλώσιμοι που σαν μινιατούρες τοποθετούμαστε στην αμμοδόχο που εξελίσσεται εικονικά ο πόλεμος. 

Είμαστε από αυτούς που κατά τον Στουρνάρα δεν αυτοκτονούν λόγω φόρων αλλά λόγω κρίσης. 

Είμαστε το αναμενόμενο αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που σχεδίασαν οι από πάνω και ο Στουρνάρας εκτελεί με περισσή ικανότητα.

 Είμαστε το πλεόνασμα που πρέπει να πέσει για να έχει το έλλειμμα ανοδική πορεία. 

Ξέρει ο Στουρνάρας πώς είναι να ζεις με 500 ευρώ! Ξεστόμισε αυτό και δεν έπεσαν ντομάτες στην τηλεοπτική κολυμβήθρα που έστησαν χθες οι δύο ισχυρές εξουσίες της χώρας. 

Κάθονταν στο στασίδι του τηλεοπτικού ναού οι “πολίτες” λες και περίμεναν να βγει η Ανάσταση μόλις η ώρα θα πήγαινε μεσάνυχτα. 

Χαμογέλα “τσάρε”, γιατί μέχρι να τελειώσει η χθεσινή ημέρα και ενώ εσύ ξεπλενόσουν μέσα στις τηλεοπτικές οθόνες μάς χαιρέτησαν ακόμα δυο. 

Ένας στο Ρέθυμνο και μία στην Κομοτηνή. 

Ακόμα δύο εκτός της αμμοδόχου σου. Την πήρες την μάχη.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου