Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Αφηνε να διαρρέει ότι θα θέσει εκτός νόμου τη Χρυσή Αυγή - Ο αναξιόπιστος Ευ. Βενιζέλος ξαναχτύπησε!

Ο... επικίνδυνος τυμπανιστής ξαναχτύπησε χθες με συνέντευξή του, πιστεύοντας ότι οι Ελληνες πάσχουν από επιλεκτική μνήμη.


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που πριν από μήνες άφηνε να διαρρεύσει ότι ετοίμαζε πρόταση για να τεθεί εκτός νόμου το κόμμα της Χρυσής Αυγής και αναγκάστηκε να τα μαζέψει άρον άρον χθες, διαπίστωσε μιλώντας στο «Βήμα» ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει κι ότι εκείνο που μπορεί να συμβεί είναι να διακοπεί η χρηματοδότησή της.

Ο κ. Βενιζέλος με την αμετροέπεια που τον διακρίνει μίλησε για καθυστερημένη ενεργοποίηση του Συντάγματος, επιτέθηκε, όπως συνηθίζει το κόμμα του, στη Δικαιοσύνη επειδή καθυστέρησε, αλλά δεν είπε κουβέντα για το ότι επί δύο χρόνια που το ΠΑΣΟΚ ήταν κυβέρνηση εκείνος, ως «νούμερο 2», όχι μόνο δεν έκανε τίποτε, αλλά με την πολιτική που εφήρμοσε τροφοδότησε με ψηφοφόρους το κόμμα της Χρυσής Αυγής.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Βενιζέλος ισχυρίστηκε:

«Πράγματι, η αντίδραση των δημοκρατικών και δικαιοκρατικών θεσμών είναι καθυστερημένη. Αλλά είναι άλλο η κριτική για την καθυστερημένη αντίδραση και άλλο το να είμαστε έκπληκτοι, αμήχανοι ή και ένοχοι επειδή η δημοκρατία αυτοπροστατεύεται και αμύνεται. Αλλιώς είμαστε καταδικασμένοι να παρακολουθούμε τη δολοφονία της δημοκρατίας, επειδή σεβόμαστε τη νομιμότητα της αδράνειας ή την αδράνεια της νομιμότητας και φωνάζουμε, όπως οι Βουρβόνοι, “η δημοκρατία μάς σκοτώνει”».

Ο κ. Βενιζέλος εμφανίστηκε να μη συμφωνεί με τη θεωρία των δύο άκρων, υποστηρίζοντας: «Δεν πιστεύω στη θεωρία των δύο άκρων, διότι θεωρώ ότι η βία δεν μπορεί να διαχωριστεί σε επιμέρους άκρα. Δεν τεμαχίζεται. Υπάρχει ένα ενιαίο πρόβλημα βίας, μια ενιαία στάση καθολικής απόρριψης της βίας. Οπως έχει προσφυώς λεχθεί, η βία δεν είναι δύο άκρα, είναι ένα άκρο».

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, δεν δημιουργούνται συνθήκες πολιτικής αστάθειας στη χώρα «σε πείσμα όσων επιδιώκουν κάτι τέτοιο», ενώ για την Κεντροαριστέρα σημειώνει ότι όλη η Ευρώπη έχει κάνει συντηρητική στροφή, γιατί σε περιόδους κρίσης, όπως αναφέρει, ο κάθε πολίτης επιλέγει λύσεις όσο γίνεται πιο απλές και πιο φυσικές στη ροπή τους. 


Δείχνοντας την αγωνία του, βέβαια, εν όψει των ευρωεκλογών και των δημοτικών - περιφερειακών, εξέπεπεμψε SOS για συμμαχίες, λέγοντας ότι οι ευρωεκλογές, όπως ακριβώς και οι δημοτικές εκλογές, σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών, είναι δύο εξαιρετικά πρόσφορα εργαλεία για τη συγκρότηση της Κεντροαριστεράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου