Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

"ΣΚΥΛΙΑΣΑΝ" ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ Σερβικό πανό: «Η Μακεδονία είναι Ελληνική».

Mε τον σερβικό λαό μας συνδέουν πολλά πράγματα πέραν της Ορθοδοξίας (και οι Σκοπιανοί Ορθόδοξοι είναι, αλλά κάποιοι τους χρησιμοποιούν εναντίον μας εδώ και πολλά χρόνια), και εμφανώς ο λαός (οι κυβερνήσεις είναι άλλο θέμα) έχει πάρει το μέρος μας στο σκοπιανό ζήτημα.
 
Στον πρόσφατο αγώνα μεταξύ Σερβίας - Σκοπίων, οι Σέρβοι οπαδοι ανάρτησαν πανό που έγραφε ένα σύνθημα: «Η Μακεδονία είναι Ελληνική», στα ελληνικά
 
«Οι Σέρβοι οπαδοί προκάλεσαν τους σκοπιανούς παίκτες, παρουσιάζοντας μια σειρά από ελληνικές σημαίες, αλλά και με πανό που έγραφε ένα σύνθημα: «Η Μακεδονία είναι Ελληνική», στα ελληνικά, γράφει το δημοσίευμα των Σκοπίων (στα αλβανικά) και συνεχίζει:
 «Δεν ήταν μόνο η προβοκάτσια των Σέρβων οπαδών. Κατόπιν στην κρατική τηλεόραση της Σερβίας αναγράφονταν η χώρα ως FYROM και ο παρουσιαστής αποκάλεσε τη χώρα μας ως «πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία»- [Ishrepublika jugosllave].
 
Ο ποδοσφαιρικός αγώνας είχε διεξαχθεί στη  σερβική πόλη Γιαγκοντίνα (136 χλμ νότια του Βελιγραδίου) και ο αγώνας έληξε υπέρ των γηπεδούχων με σκορ 5-1 και ανήκε στην τελευταία εβδομάδα του προκριματικού γύρου του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2014, σημειώνει το δημοσίευμα.
 
Μας ευχαριστεί το γεγονός ότι εκτός από τους Σέρβους οπαδούς και η σερβική κρατική τηλεόραση έκανε το "χρέος" της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου