Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Ακόμη και λιοντάρια από το ζωολογικό κήπο σφάζουν και τρώνε οι πεινασμένοι Σύριοι.


Ακόμη και λιοντάρια από το ζωολογικό κήπο σφάζουν και τρώνε οι πεινασμένοι Σύριο
Η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει είναι τόσο απελπιστική, που οι κάτοικοι της Δαμασκού αναζητούν ακόμη και στο ζωολογικό κήπο κάτι για να φάνε. 
Το γύρο των social media κάνει μία φωτογραφία με Σύριους που τεμαχίζουν ένα λιοντάρι.
 Οι ακτιβιστές τη δημοσίευσαν για να δείξουν πως πλέον οι κάτοικοι είναι τόσο πεινασμένοι που φτάσουν στο σημείο να «κυνηγήσουν» στο ζωολογικό κήπο για να επιβιώσουν.
Η φωτογραφία δείχνει τρεις άνδρες δίπλα σε ένα νεκρό λιοντάρι με τον έναν από αυτούς να κρατά το κεφάλι του. 
Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, δεν έχει γίνει επιβεβαίωση του γεγονότος από το ζωολογικό κήπο, αλλά οι ακτιβιστές επιμένουν στην αυθεντικότητά της, προβάλλοντάς την ως παράδειγμα της απελπισίας στην κατεστραμμένη από τον εμφύλιο Δαμασκό.
Δεν έχουν εξακριβωθεί οι συνθήκες θανάτου του ζώου, ενώ κάποιες αναφορές κάνουν λόγο για την προσπάθεια των Σύριων να το γδάρουν προκειμένου να φτιάξουν παλτό για να προστατευτούν από το κρύο, ενώ άλλες μιλούν για ήδη νεκρό λιοντάρι που έγινε γεύμα.
Τον περασμένο μήνα, μία θρησκευτική ομάδα της Συρίας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επέτρεπε στους κατοίκους της χώρας να καταναλώνουν κρέας που κανονικά δεν επιτρέπεται υπό τον Ισλαμικό νόμο, προκειμένου να μην πεθάνουν από την πείνα. 
Συγκεκριμένα, δόθηκε άδεια για τη βρώση γάτας, σκύλου και γαϊδουριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου