Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΒΑΛΛΕΤΑΙ.

Γράφει η Θάλεια Χούντα 

- Ο συνδυασμός των όσων συμβαίνουν στην Πατρίδα μας και αυτών στην Κύπρο, μόνο προβληματισμό και σκέψεις μπορεί να μας φέρει. 

Υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής, ο οποίος ενοχλεί και πρέπει να εξαλειφθεί μέσω της οικονομικής υποδούλωσης και αυτός είναι...
... ο Ελληνισμός, με ό,τι συνεπάγεται.

Το πολιτικό σύστημα στις δύο χώρες αντιδρά το ίδιο και είναι δύσκολο, αν δεν δεις την φωτογραφία του πολιτικού που κάνει δηλώσεις, να καταλάβεις ποιος είναι. 


Τα ¨επιχειρήματα¨ είναι ταυτόσημα και για να ... κατανοήσουμε την αναγκαιότητα των μέτρων, υπάρχουν και τα ίδια ¨διλήμματα¨.

Εμείς ξεπουλάμε τα πάντα σε κάθε ενδιαφερόμενο, ακόμη και στους εχθρούς μας, με σκοπό να αποκομίσουμε λίγα έσοδα, τα οποία θα πάνε στους τοκογλύφους – δανειστές μας. 

Η Κύπρος μπαίνει στην διαδικασία αυτή, οι υδρογονάνθρακες αποτελούν ή αποτελούσαν το «μήλο της έριδος» και το μόνο πιθανό έσοδο.

Πέραν της όποιας απόδοσης ευθυνών σε πρόσωπα, πέραν των Επιτροπών που θα συνεδριάσουν, πέραν της όποιας πολιτικής σκέψης, η ωμή αλήθεια είναι μία: το θέμα είναι Εθνικό και σαν τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί, με την δέουσα σοβαρότητα και στρατηγική. 


Οι κινήσεις στην «σκακιέρα» της περιοχής δεν είναι τυχαίες και δεν πρέπει ερήμην μας να επιβληθεί η νέα τάξη πραγμάτων.

dialogoi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου