Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Πρώην αναλυτής της Goldman Sachs: Ξεχάστε τα BRIC, πλέον έχουμε το ΜΙΝΤ- Μεξικό, Ινδονησία, Νιγηρία και Τουρκία έχουν τεράστια ανάπτυξη .

Ο Τζιμ Ο' Νηλ, ο άνθρωπος που χρησιμοποίησε τον όρο «BRIC» αναφερόμενος στις ταχύτατα αναπτυσσόμενες οικονομίες της...
Βραζιλίας, της Ρωσίας, της Ινδίας και της Κίνας αλλάζει απόψεις, καθώς όπως αναφέρει το 2013 δεν ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικό γι' αυτές τις χώρες και ο οικονομικός κόσμος πλέον δεν περιμένει ότι θα γυρίσουν στους παλιούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Αντ' αυτού, δηλώνει, ήρθε η ώρα για το ΜΙΝΤ ένα νέο και πολλά υποσχόμενο οικονομικό «σύμπλεγμα» χωρών.

Σε άρθρο του στο Bloomberg, ο πρώην αναλυτής ...

....της Goldman Sachs αναφέρει πως οι επενδυτές έχουν μετατοπίσει την προσοχή τους από τις αναπτυσσόμενες αγορές στις παραμεθόριες και ιδιαίτερα για τις χώρες του «ΜΙΝΤ», οι οποίες είναι το Μεξικό, η Ινδονησία, η Νιγηρία και η Τουρκία. Γράφει λοιπόν ο Ο' Νηλ:

Πέρασα την περασμένη εβδομάδα στην Ινδονησία, δουλεύοντας για μια σειρά του BBC για τις τέσσερις πιο δημοφιλείς αναπτυσσόμενες οικονομίες εκτός των ''ΒRIC''. 


Oι ''ΒRIC'' - η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία και η Κίνα – παρακολουθούνται ήδη αρκετά προσεκτικά», επισημαίνει.
«Η ομάδα των χωρών που μελετάω για αυτήν την σ

ειρά – ας τις ονομάσουμε ''MINT'' - αξίζουν ισάξιας προσοχής. Το Μεξικό, η Ινδονησία, η Νιγηρία και η Τουρκία παρουσιάζουν ιδιαίτερα ευνοϊκά δημογραφικά τουλάχιστον για τα επόμενα είκοσι χρόνια και οι οικονομικές τους προοπτικές έχουν ενδιαφέρον» σημειώνει ο Ο' Νηλ
.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου