Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Κλειδώνει την Πέμπτη..... το κούρεμα καταθέσεων στο Eurogroup;

Όλα δείχνουν πως ο Σόιμπλε θα ''περάσει'' την γραμμή του στο Eurogroup της Πέμπτης, πως δηλαδή θα κουρεύονται καταθέσεις, στο πρότυπο της Κύπρου, σε... μελλοντικές διασώσεις προβληματικών τραπεζών, ενώ αρνητικά είναι τα μηνύματα για αναδρομική ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Οι διαπραγματεύσεις στη Γερμανία μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών καθορίζουν τις τραπεζικές εξελίξεις στην Ευρώπη και όλα δείχνουν πως θα είναι καθοριστικό το Eurogroup της Πέμπτης.

Αρμόδιοι για τη διάσωση της όποιας προβληματικής τράπεζας στο μέλλον, θα είναι τα εθνικά κράτη και πρωτίστως ....
...οι ιδιώτες μέτοχοι, οι ομολογιούχοι αλλά και οι καταθέτες

Ο σχηματισμός κυβέρνησης στη Γερμανία φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά αφού περνάει ο όρος του Σόιμπλε στο θέμα της διάσωσης προβληματικών ευρωπαϊκών τραπεζών, και με αυτή τη συμφωνία θέλει να ''κατέβει'' στο Eurogroup ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.

από δημοσίευμα της Deutsche Welle αποκαλύπτεται πως το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για αναδρομική ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν πρόκειται να ικανοποιηθεί

Ο Β. Σόιμπλε ζητάει να ακολουθείται το Κυπριακό πρότυπο στις αδύναμες τράπεζες, που σημαίνει δηλαδή πως αρμόδιοι για τη διάσωση της προβληματικής τράπεζας θα είναι τα εθνικά κράτη και πρωτίστως οι ιδιώτες μέτοχοι, οι ομολογιούχοι αλλά και οι καταθέτες.

Ταυτόχρονα από δημοσίευμα της Deutsche Welle αποκαλύπτεται πως το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για αναδρομική ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν πρόκειται να ικανοποιηθεί.


Κάτι που εαν τελικά γίνει θα είναι μία πολύ αρνητική εξέλιξη αφού έτσι η Ελλάδα χάνει την δυνατότητα ελάφρυνσης του χρέους κατά περίπου 50 δισ. ευρώ που δόθηκαν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και φορτώθηκαν στο χρέος.


 http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου