Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

"ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ" F.T.: "Ντροπιαστική για την κυβέρνηση η φυλάκιση των βουλευτών της ΧΑ".

"Ντροπιαστική" χαρακτηρίζουν για την κυβέρνηση Α.Σαμαρά οι  Financial Times την σύλλληψη και τις αντιδημοκρατικές διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για να φτάσουν στην σύλληψή των βουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή σε ένα άρθρο που αναφέρονται στην παρούσα πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα.
Στο άρθρο με τον τίτλο «Κοιτάξτε την Ελλάδα – μπορεί να είναι η νέα Βαϊμάρη», γίνεται αναφορά στην Χρυσή Αυγή και στην άνθησή της, η οποία μπορεί στο προσεχές μέλλον να  οδηγήσει σε… δυσάρεστες (για το διεθνές σύστημα) καταστάσεις.
Ταυτόχρονα, το άρθρο απομυθοποιεί το… success story της συγκυβέρνησης και απαξιώνει τα στελέχη της.
Ωστόσο, στο τέλος ακόμα κι αυτή η εφημερίδα (που φυσικά δεν μπορεί να θεωρηθεί "όργανο" της Χρυσής Αυγής ομολογεί ότι οι διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής  είναι παράνομες και αντιδημοκρατικές ενώ "παραβιάστηαν τα δικαιώματα των κατηγορουμένων" όπως σημειώνει.
«Η αντίδραση της κυβέρνησης Σαμαρά στη δολοφονία, από ένα μέλος της Χρυσής Αυγής, του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, είναι τολμηρή και ντροπιαστική ταυτόχρονα. 
Τολμηρή σε ό,τι αφορά την απουσία δισταγμών να προσαχθεί ακόμη και η ηγεσία της οργάνωσης στη δικαιοσύνη και να προφυλακιστούν βουλευτές της, ντροπιαστική επειδή δεν έγινε με τον προσήκοντα σεβασμό στο γράμμα του νόμου και στα δικαιώματα των κατηγορουμένων».
Σε ότι αφορά την συνταγματική τάξη η οποία παραβιάστηκε και παραβιάζεται βαναυσα με το να απαγορεύουν στους φυλακισμένους βουλευτές να παρευρεθούν στην συνεδρίαση της Βουλής όπου συζητείται η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης, η προϊσταμένη εισαγγελέας υπηρεσίας, Τρουπή απέρριψε το αίτημά τους με την αιτιολογία ότι "δεν συντρέχει κάποιος αρκετά σοβαρός λόγος, ώστε να επιτραπεί στους προφυλακισμένους βουλευτές να παρευρεθούν στη Βουλή".
Δηλαδή, η δεύτερη κατά σειρά σοβαρότερη κοινοβουλευτική διαδικασία, η πρόταση δυσπιστίας δεν είναι "αρκετά σοβαρός λόγος" για να επιτρέψει σε βουλευτές ενός νόμιμου εκλεγμένου κόμματος να ασκήσουν τα καθήκοντα τους. Και αυτό το λένε "δημοκρατία".
Πολύ φοβούμαστε ότι το σύστημα σπέρνει ανέμους και θα θερίσει θύελλες πολύ σύντομα. Γιατί τέτοιου είδους συμπεριφορές στην πολιτική είναι "δανεικές" και επιστρέφονται, συνήθως και με "τόκο"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου