Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

“Κούρεμα εδώ και τώρα”

courtΤι κάνατε με την υπόθεση των κατασχέσεων; Μάλλον μπαλώσατε μια τρύπα με ανύπαρκτο μπάλωμα. Ξέρετε εκείνο το ανόητο “fractal” που ζωγραφίζαμε παιδιά. 
Ήταν, λέει, ένα φορτηγό φορτωμένο με τρύπες. Στο δρόμο τούπεσε μια τρύπα. Έκανε όπισθεν να την φορτώσει και έπεσε μέσα στην τρύπα! 
Έτσι που μειώθηκε το εισόδημα μάλλον με σουρωτήρι μοιάζει. Διάτρητη η τακτοποίηση των κατασχέσεων και το πρόβλημα δεν λύνεται οριστικά, αν δεν το λύσετε οριστικά. 
Με ταχυδακτυλουργίες μόνο αόρατα μπαλώματα θα κάνετε. Και η τόλμη για την λύση μεταφράζεται σε.....
..ΚΟΥΡΕΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.
Δεν(;), ίσως, καταλάβατε τι έγινε με τον κόσμο κάτω. Στηρίχτηκε σε κάποιο εισόδημα που έπαιρνε και ανοίχτηκε με αγορά κατοικίας και σπουδές των παιδιών. 
Τότε, πριν το 2009 όλοι προέτρεπαν τους δανειολήπτες το μηνιαίο ποσό που έδιναν για αποπληρωμή δανείων να μην υπερβαίνει το 40% των μηνιαίων εισοδημάτων τους.  Τραπουλόχαρτα που κατέρρευσαν με την απομείωση του 40%, τουλάχιστον, των εισοδημάτων τους λόγω της κρίσης. Έτσι βρέθηκαν να δίνουν για τις δόσεις το 40% των εισοδημάτων τους συν 40% η απομείωση πήγαν στο 80%! Πλήρη οικονομική κατάρρευση!
Από κει και πέρα άρχισαν τα όργανα. Κόκκινα τα δάνεια, βερεσέδια στην ΔΕΗ, στο νερό και δούναι λαβείν με την εφορία για χίλια και χίλια πεντακόσια ευρώ. Εκεί πάνω γύρισαν και τα παιδιά άνεργα και με υποχρεώσεις. Φράκαρε το ταμείο. Που να δώσεις και τι να κόψεις. 
Ο νοικοκύρης έγινε ζητιάνος, ανήμπορος. Από ένα άτομο στα σαράντα πέντε, που βίωνε την απόλυτη φτώχεια το 2009, φτάσαμε στο ανατριχιαστικό ένα άτομο στα επτά σήμερα!
Συμπέρασμα. Τα χρέη δεν εξυπηρετούνται με τα εναπομείναντα… τάλαντα. Και τι γίνεται τώρα; Να τους πάρουμε ότι έχουν και δεν έχουν και ύστερα να τους κλείσουμε φυλακή να τελειώνουμε άπαξ δια παντός. 
Έγινε αυτό το περίεργο διακανόνισμα μάλλον για να εξαπατήσει. 
Η αποφασιστική βοήθεια σ’ αυτούς που κινδυνεύουν να χάσουν τα πάντα, ακόμη και την ελευθερία τους είναι μία και μοναδική.
Κούρεμα των δανείων, για να αποπληρωθεί το υπόλοιπο με χαμηλές δόσεις. Ειδάλλως θα γίνουν και οι κατασχέσεις, αφού θα πέφτουν έξω ακόμη και με τα όρια που βάλατε και το κοινωνικό πρόβλημα θα φουντώσει και ποιους θα πνίξει. Και σαν επιμύθιο δηλώνετε πως αυτό το διακανόνισμα δεν έχει την τροϊκανή έγκριση αλλά την ανοχή της. Να τους κεράσουμε και φοντανάκι;
Και οι καλές προθέσεις σημαδεύονται με την τοκογλυφία μέχρι και 30% στα ληξιπρόθεσμα και με την αναστολή τριάντα ημερών πριν την άλωση της πρώτης κατοικίας  Τόσο πολύ μας αγαπούν.
Κούρεμα των δανείων εδώ και τώρα γιατί…
Με πορδές… αυγά δεν βάφονται.  
ΥΓ. Μπορείτε να κάνετε κάτι άλλο. Αξιολόγηση των εισοδημάτων και υποχρεωτική διαχείριση τους. Να το πω αλλιώς, πόσα έχεις; Έξω φως. Νερό, τηλέφωνο, απαραίτητα προς το ζειν και τα υπόλοιπα για πληρωμές. 
Αυτό κι αν λέγεται εξορθολογισμός. Αλλά όλα χρειάζονται κότσια… έχετε; ή σας τα πήραν τρία παλικάρια… Βρυξελιώτικα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου