Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ; ΠΑΣΟΚ προς Βενιζέλο: "Φύγε από την κυβέρνηση"

Επιστολή στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, έστειλαν το Σάββατο επτά μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, ενόψει της αυριανής συνεδρίασης του οργάνου, θέτοντας σε αμφισβήτηση τις βασικές επιλογές της ηγεσίας.

Στην επιστολή αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι το ΠΑΣΟΚ διολίσθησε σταδιακά, ιδεολογικά, εφαρμόζει χαλαρές πολιτικές διαδικασίες,ενώ παρατηρούν ότι υπάρχουν και ....

....προβλήματα εσωκομματικής δημοκρατίας.

Τονίζεται ότι η πλειονότητα των στελεχών, των μελών και των φίλων του "επέδειξε τη μέγιστη ανοχή" στην νέα ηγεσία, στην οποία δεν αναγνωρίζεται ότι μπορεί μόνη της να αντιμετωπίσει τη μεγάλη πρόκληση που προέρχεται από την τρόϊκα και είναι η απόλυτη εφαρμογή,του νεοφιλελεύθερου μοντέλου, στην Ελλάδα.

Στην ηγεσία καταλογίζεται ότι δεν αφυπνίσθηκε από το μήνυμα των δίδυμων εκλογών του 2012 και οδήγησε το ΠΑΣΟΚ, εκόν- άκον, σε μια συγκυβέρνηση, εγκλωβισμένη σε μια νεοφιλελεύθερη στρατηγική.

Επίσης η ηγεσία όχι μόνο δεν άκουσε τις εκκλήσεις για επανεξέταση της σχέσης με την κυβέρνηση, αλλά προχώρησε και στον σχηματισμό δικομματικής κυβέρνησης, χωρίς κανένα δεσμευτικό πλάισιο, σε αντίθεση με ότι έκανε στη Γερμανία το SPD.

Τα επτά μέλη της ΚΠΕ, τα οποία ,όπως αναφέρουν, φιλοδοξούν να αποτελέσουν μια ακόμα ομάδα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, παραμένουν πιστά στις αρχές της 3ης Σεπτέμβρη και ζητούν, μεταξύ άλλων, να συζητηθούν, στην αυριανή συνεδρίαση:

1. Η απεμπλοκή του ΠΑΣΟΚ από τη "λεόντεια", όπως τη χαρακτηρίζουν, συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ.

2. Η αλλαγή πλεύσης του Κινήματος με κατεύθυνση προς τα Αριστερά.

3. Η ανάληψη, από πλευράς "ηγετικών ομάδων" της ιστορικής ευθύνης για τη σύγκρουση με το νεοφιλελεύθερο μοντέλο.

Την επιστολή υπογράφουν οι:

Αξαρλής Γιάννης, Γιακαλής Παναγιώτης, Λάζαρη Ντίνα, Μαμέλης Κώστας, Πούλιος Κώστας, Παπαγεωργίου Θανάσης, Τσιόκας Χάρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου