Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

“Τεχνοκράτες” που προτείνουν πλειστηριασμούς, ξεπούλημα και φαβέλλες; Μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσαν να υπάρχουν…

Ο Τόμσεν σε ρόλο Βαν Φλιτ και η κακοποίηση της έννοιας “τεχνοκράτης”


Από τον Σεραφείμ Κοτρώτσο
Δέχομαι ως ακριβές το ρεπορτάζ του “Έθνους της Κυριακής” μέχρις ότου υπάρξει επίσημη διάψευση από το υπουργείο Οικονομικών ή την ίδια την τρόϊκα -ή καλύτερα και από τις δύο πλευρές.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την εφημερίδα....

.... στην τηλεδιάσκεψη της Πέμπτης μεταξύ Στουρνάρα, Ρεν, Λαγκάρντ και Τόμσεν, οι εκπρόσωποι των δανειστών -ήτοι ο Τόμσεν του ΔΝΤ αλλά όχι μόνο αυτός- εμφανίστηκαν ανυποχώρητοι στο θέμα των πλειστηριασμών: επιδιώκουν την πλήρη απελευθέρωση τους και την άρση κάθε προστατευτικού νόμου, παρά το γεγονός ότι, επισήμως, η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών δηλώνει πως μόνο επιβάρυνση και κινδύνους και όχι οφέλη θα προέκυπταν σε μία τέτοια περίπτωση.

«Αν θέλετε να κάνετε κοινωνική πολιτική, βρείτε καταλύματα σε όσους χάσουν τα σπίτια τους» ήταν σύμφωνα με την εφημερίδα τα λόγια των δανειστών γεγονός που προκαλεί εκ νέου εκνευρισμό στην ελληνική πλευρά.

Το τι θα πράξει η κυβέρνηση στο θέμα των πλειστηριασμών θα το δούμε τις επόμενες 20 ημέρες, οπότε ο υπουργός Ανάπτυξης θα φέρει προς ψήφιση σχετικό νομοσχέδιο.

Ωστόσο, εάν ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έχουν στοιχειώδη ευαισθησία για την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, οφείλουν τώρα να απαιτήσουν την αποπομπή του Τόμσεν από το κλιμάκιο της τρόϊκας. Τεχνοκράτης που λέει “κάντε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις κατοικιών και μετά βρείτε κοντέϊνερ ή αντίσκηνα για τους άστεγους” δεν πρέπει να πατήσει ξανά το πόδι του στην Αθήνα.

Εκτός εάν ζήλωσαν τη “δόξα” των πιο μελανών στιγμών του Παναγιώτη Κανελλόπουλου όταν -μετά τις εκλογές του Μαρτίου του 1946- υποδεχόμενος τον αμερικανό στρατηγό Τζέιμς Βαν Φλιτ, του είπε, παρουσιάζοντας το στρατιωτικό άγημα: «Στρατηγέ, ιδού ο στρατός σας» [ο ίδιος αποκάλεσε αργότερα το κολαστήριο της Μακρονήσου «Νέο Παρθενώνα», αν και μετά από πολλά χρόνια έκανε την αυτοκριτική του και αποδοκίμασε αυτούς τους χαρακτηρισμούς].


Εκτός εάν βλέπουν, όντως, τον Τόμσεν σαν Βαν Φλιτ…

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου