Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ Η “ΒΡΩΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ” ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ; ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΑΝΟΠΛΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ “BATTLES GROUPS” ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΠΛΗΘΟΥΣ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΝΑΤΑΡΑΧΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ “ΝΑΙ” ΑΠΟ ΣΑΜΑΡΑ ;
-«Στοχοποιούν» και τον ΣΥΡΙΖΑ

Η επίθεση στην οικία του Γερμανού πρέσβη στην Αθήνα στις 03.30 το ξημέρωμα της Δευτέρας, έχει όλα τα συστατικά καταδρομικής επιχείρησης από άγνωστους επιδρομείς «ειδικών δυνάμεων» οι οποίοι γνώριζαν ότι μάλλον δεν πρόκειται να συλληφθούν ποτέ. 


Τέσσερα άτομα με δύο καλάσνικοφ και 60 σφαίρες(δύο γεμιστήρες των 30 σφαιρών 7.62 χιλιοστών)γάζωσαν το σπίτι του αλλοδαπού διπλωμάτη χωρίς να στρέψουν τις κάνες πάνω στον αστυνομικό φρουρό τον οποίο δεν ήθελαν να σκοτώσουν, αν και μπορούσαν.

Το «θέατρο» της επιχείρησης ήταν ίδιο με το χτύπημα της «17Ν», τον Μάιο του 1999, όταν αντί για πυροβολισμούς έριξαν ρουκέτα η οποία δεν εξερράγη στην οροφή της πρεσβευτικής κατοικίας. Ο βαθύτερος σκοπός όμως και το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα της χθεσινής επίθεσης πιθανόν άλλα υποκρύπτει.

Όπως σχολιάζουν  έγκυρες στρατιωτικές πηγές, η καταδρομή είχε όλα τα στοιχεία καλοστημένης προβοκάτσιας για την δημιουργία εντυπώσεων μιας αθωράκιστης χώρας στην....

... τρομοκρατία, τις κοινωνικές αναταραχές και το ανεξέλεγκτο αντάρτικο πόλης που διψά για αίμα Γερμανών και Τροικανών τοκογλύφων.

Το σχέδιο(κατά την ίδια συλλογιστική)αποσκοπεί στην επιστράτευση και εισαγωγή στην επικράτεια των γνωστών πάνοπλων battles groups του Γερμανικού «Ευρωστρατού»(Στρατοχωροφυλακή) ο οποίος υπό συνθήκες έκτακτης ανάγκης θα αναλάβει την αστυνόμευση της επικράτειας κατά τη διάρκεια της προεδρίας της Ε.Ε από την Ελλάδα, την ώρα που θα βρίσκονται στη χώρα οι ξένες διπλωματικές αποστολές. Δηλαδή δεν σας εμπιστευόμαστε και ερχόμαστε να σας αστυνομεύσουμε εμείς.

Το σενάριο που καλλιεργείται τις τελευταίες ώρες σε στρατιωτικά γραφεία και αστυνομικές υπηρεσίες μετά το χτύπημα στο Χαλάνδρι, εάν ισχύει, επιβεβαιώνει όλους εκείνους που εδώ και χρόνια φωνάζουν ότι «το μακρύ χέρι της τρομοκρατίας είναι οι μυστικές υπηρεσίες». 


Εάν ευσταθεί(ο χρόνος θα δείξει)υλοποιούνται όλα όσα είχαν ειπωθεί περί προετοιμασίας της Ελλάδος για ένα ανάλογο ενδεχόμενο. Σε δύο περιπτώσεις: Στην άσκηση «Καλλίμαχος» από την 71η Ταξιαρχία στο Κιλκίς και στην άσκηση «Τάλως 13» που πέρασε επικοινωνιακά στα «ψιλά» για ξεκάθαρους λόγους: Να μην τρομοκρατηθεί και θορυβηθεί ο ελληνικός πληθυσμός.

Καλλίμαχος 

Όπως είχε καταγγελθεί από αριστερές οργανώσεις τον Φεβρουάριο του 2011, η άσκηση «ΚΑΛΛΙΜΜΑΧΟΣ» που πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο «Κορομηλά» του Δήμου Κιλκίς την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου από την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία, δεν ήταν μια άσκηση ετοιμότητας για ανθρωπιστικές αποστολές ή διαχείριση κρίσεων, όπως αργότερα επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί στις διαψεύσεις των υπουργών του Τζέφρι.

Κατά αριστερά site που ασχολήθηκαν με το θέμα εκτενώς, οι ελληνικές όσο και γενικότερα οι νατοϊκές ένοπλες δυνάμεις, εκπαιδεύονταν στο να αναλάβουν καθήκοντα καταστολής των όπου γης λαϊκών κινητοποιήσεων!

Η δημιουργία σχετικών στρατιωτικών τμημάτων (Ευέλικτα Ταχυκίνητα Στρατιωτικά Τμήματα) αποφασίστηκε από την Ε.Ε. το 2003 και στις 2 Οκτωβρίου του 2006 εγκρίθηκε από τη Στρατιωτική Επιτροπή. Στην Ελλάδα ειδικά, η σχετική συζήτηση φάνηκε να απασχολεί τα επιτελεία ακόμα περισσότερο, μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008. 


Το σενάριο της άσκησης, συμπεριλάμβανε τότε(όπωςπεριγράφηκε) τρομοκρατική επίθεση, καταστολή διαδηλωτών και εξουδετέρωση βόμβας!

Σε αυτή μάλιστα, συμμετείχαν και στρατιώτες θητείας στο ρόλο των διαδηλωτών, ενώ οι Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠ.ΟΠ.) έφεραν πλήρη εξοπλισμό ανάλογο με αυτών που φέρουν τα ΜΑΤ στις πορείες. 


Τότε είχε καταγγελθεί πως «γνωρίζοντας λοιπόν πολύ καλά πως η ελληνική κοινωνία διακατέχεται σήμερα από μια διάχυτη βουβή οργή, η πολιτική ελίτ, προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει με άγρια καταστολή μια γενικευμένη λαϊκή εξέγερση. 

Μάλιστα είχε γραφεί ότι οι δυνάμεις καταστολής «προβλέπεται να μπορούν να αναπτυχθούν και εκτός συνόρων, δηλαδή εν προκειμένω και εναντίον πχ των εξεγερμένων λαών της Βόρειας Αφρικής. 

Η σύμπτωση άλλωστε της συγκεκριμένης άσκησης με την εξέγερση της Αιγύπτου προκαλεί διάφορους συνειρμούς», όπως σχολιαζόταν τότε.

Άσκηση «ΤAΛΩΣ 13»


Στην ίδια συλλογιστική(«προπόνηση» δηλαδή εσωτερικών στρατιωτικών τμημάτων σε συνεργασία με την Στρατοχωροφυλακή των groups της Ε.Ε και των γερμανικών σύγχρονων «ΕΣ-ΕΣ»), μπήκε και η στρατιωτική άσκηση «Τάλως 13» που επικοινωνιακά κρατήθηκε χαμηλά. 


Με τη διαφορά ότι η συγκεκριμένη άσκηση πολέμου ήταν σε παράλληλη γραμμή με τα στρατιωτικά αποσπάσματα του «Ευρωστρατού». Δηλαδή του Σχηματισμού Μάχης της Ευρωπαϊκής Ένωσης HELBROC. 

Η άσκηση διεξήχθη στην περιοχή της Νέας Σάντα Κιλκίς από 8 έως 18 Οκτωβρίου με σκοπό την προετοιμασία αξιολόγησης-πιστοποίησης του σχηματισμού ενόψει της διάθεσής του στην ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2014. 

Στα πλαίσιο αυτό, το HELBROC BG θα μπορεί να αναλαμβάνει, κατόπιν απόφασης του Συμβουλίου της Ευρώπης και Αποφάσεων του ΟΗΕ, επιχειρήσεις αντιμετώπισης κρίσεων και ειδικότερα επιχειρήσεις παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας (Humanitarian Assistance) και εκκένωσης άμαχου πληθυσμού (Evacuational Operations),) διακήρυττε η ημερήσια διαταγή. Είναι όμως έτσι; Μάλλον όχι.

Άρα εάν η Γερμανία αποφασίσει αυθαίρετα(και έχει την πλήρη δύναμη να το πράξει) ότι η Ελλάδα είναι «επικίνδυνη» ζώνη, οι πιο πάνω ασκήσεις είναι εύκολο από τα χωράφια του Κιλκίς να μετατοπιστούν χωροταξικά σε αστικό περιβάλλον.

Υπό ανάλογες σκέψεις διερωτόμεθα: Τι μπορεί να εξυπηρετούσε ένα τέτοιο χτύπημα στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη;

Υπάρχει και μια δεύτερη σκέψη που αυτή απασχολεί περισσότερο το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ. 


Ότι ενέργειες σαν και την χθεσινή εξυπηρετούν τα σχέδια της κυβέρνησης να ρίξει το μπαλάκι στον Τσίπρα ότι εκθρέφει τρομοκράτες όντας αντίθετος με τα σχέδια παραμονής στο ευρώ και στους οικονομικούς θύλακες της Ε.Ε. Το τελευταίο όμως είναι η πιο απλή σκέψη. 

Άλλα είναι τα ανησυχητικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου