Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Bild: Στην ΕΕ σιωπούν για την Ελλάδα μέχρι τις ευρωεκλογές..

«Η Ελλάδα δεν χρειάζεται κούρεμα του χρέους αλλά στέρεη δημοσιονομική πολιτική», δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του την Τρίτη στην εφημερίδα Bild, σχολιάζοντας την πρόταση του πρώην καγκελάριου Χέλμουτ Σμιντ για διεξαγωγή
διάσκεψης για το χρέος. 


Σε σχόλιο της εφημερίδας, υποστηρίζεται ότι οι Έλληνες είναι καλοί μόνο στο να αναβάλλουν και ότι ο μόνος λόγος που οι«ευρωδιασώστες» σιωπούν με την οικονομική κατάσταση στη χώρα είναι ο φόβος της επικράτησης των ευρωσκεπτικιστών στις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Αποσπάσματα της συνέντευξης του Β. Σοίμπλε είχαν δοθεί στη δημοσιότητα από τη Δευτέρα.

«Εφόσον η χώρα παραμένει....

... στην μεταρρυθμιστική της πορεία, εφόσον εκπληρώνει τους όρους, δεν θα την εγκαταλείψουμε. Αλλά τα ποσά για τα οποία θα συζητήσουμε θα είναι πολύ μικρότερα από την μέχρι τώρα χορηγηθείσα βοήθεια», διαμηνύει ο γερμανός ΥΠΟΙΚ.

Εμφανίζεται ωστόσο αισιόδοξος σε ό,τι αφορά την ελληνική προεδρία, η οποία, όπως λέει, αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για την χώρα και την Ευρώπη, καθώς «η άσκησή της είναι πηγή ταυτότητας, αυτοπεποίθησης, υπερηφάνειας», ενώ «θα δείξει στον ελληνικό πληθυσμό ότι το μέλλον του βρίσκεται στην Ευρώπη».

Σιωπούν ως τις Ευρωεκλογές

Στην εφημερίδα δημοσιεύεται και σχόλιο επί του περιεχομένου της συνέντευξης του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 


Τονίζεται ότι δεν μπορεί να ζηλεύει κανείς τον Β. Σόιμπλε που αναγκάζεται να ωραιοποιεί την κατάσταση της Ελλάδας, διότι«αυτό απαιτεί η καταραμένη ευρωπαϊκή λογική: να μην αφήσουμε καμία χώρα να αποτύχει, ακόμη και αν η χρεοκοπία είναι τόσο προφανής».

Επιπλέον υποστηρίζεται ότι οι Έλληνες είναι καλοί μόνο στο να αναβάλλουν, να καθυστερούν και αυτό δεν αρέσει στους ευρωδιασώστες.

Σύμφωνα με το σχόλιο της εφημερίδας, το γεγονός ότι όλοι σιωπούν δεν έχει να κάνει με την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, αλλά με το φόβο της επικράτησης των ευρωσκεπτικιστών στις επερχόμενες ευρωεκλογές. 


«Μετά από τις εκλογές είναι η ώρα να τελειώνουμε με τα αστεία. Αρκετά κράτησαν οι ωραιολογίες» καταλήγει το σχόλιο.

tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου