Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΤΗΣ ΤΑΞΙΔΙ.

Το τι έκανε χθες ο Ταγίπ Ερντογάν στο Τόκιο, θα έπρεπε να έχει σημάνει συναγερμό στην Αθήνα! 
Αλλά ο Σαμαράς και η μνημονιακή κουστωδία του είχαν άλλα, αφού η φιέστα για την ανάληψη της μνημονιακής προεδρίας προείχε, καθ' ότι οι ινστρούκτορες των Βρυξελλών ήρθαν να επιθεωρήσουν την αποικία. 
Ο Τούρκος πρωθυπουργός λοιπόν ζήτησε και πέτυχε την δυνατότητα απόληψης από τους αντιδραστήρες καυσίμου για πυρηνικά όπλα, μέσω της πρόβλεψης χρήσης στους αντιδραστήρες εμπλουτισμένου ουρανίου! 
Σε πιό απλή γλώσσα, αυτό θα επιτρέψει στην Τουρκία την κατασκευή πυρηνικών όπλων που θα τα διαθέτει περί το 2025. 
Η Τουρκία ξεκινά πλέον τον δρόμο για την απόκτηση πυρηνικών όπλων, και το τι σημαίνει αυτό για εμάς είναι παραπάνω από προφανές....... 
Συγκεκριμένα, για να κλείσει η συμφωνία των Τούρκων με την Mitsubishi Heavy Industries και τη γαλλική Areva για την κατασκευή του δεύτερου πυρηνικού σταθμού στη Σινώπη του Εύξεινου Πόντου, ο Ερντογάν απαίτησε στο Τόκιο την προσθήκη όρου προς εξαγωγή πλουτωνίου από χρησιμοποιημένο πυρηνικό καύσιμο! 
Ανώνυμος αξιωματούχος του υπουργείου εξωτερικών της Ιαπωνίας, διέρρευσε πως σχετικός μυστικός όρος προστέθηκε στην σύμβαση ύψους $22 δισ. εκ των υστέρων, κατ΄απαίτηση του Ταγίπ Ερντογάν, πράγμα που αποδέχθηκε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε για να μην χαλάσει η συμφωνία.
Η Άγκυρα είχε προσπαθήσει και στην περίπτωση του ρωσικής κατασκευής πυρηνικού εργοστασίου στο Αkkuyu της Μερσίνας να αποκτήσει εμπλουτισμένο πυρηνικό καύσιμο από τους Ρώσους, αλλά η Μόσχα αντιλήφθηκε που το πάει η Τουρκία και φυσικά οι Ρώσοι δεν είναι κουτοί, για να επιτρέψουν να καταστούν οι νεοσουλτάνοι πυρηνική δύναμη. 
Οπότε οι νεοσουλτάνοι στράφηκαν προς την Ιαπωνία, η οποία με μόνο κίνητρο τα χρήματα βάζει βόμβα στην ασφάλεια της δικής μας περιοχής.
Το πόσο εκβιάσιμη θα είναι η Ελλάδα, δεν χρειάζεται ανάλυση! 
Εδώ, τώρα υποχωρούμε σε κάθε τι, απλά με την Τουρκία να απολαμβάνει συμβατικής στρατιωτικής υπεροπλίας, φανταστείτε τι έχει να γίνει με το δέος μιας πυρηνικής τουρκίας πάνω από τα κεφάλαι των εν Αθήναις ψοφοδεών. 
Το τουρκικό Κέντρο Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Αναλύσεων TURKSAM, σε μελέτη του με τίτλο «Η Τουρκία Γίνεται Πυρηνική Δύναμη», μιλά καθαρά: «Στο εγγύς μέλλον η Τουρκία θα αναγγείλει ότι θα γίνει πυρηνική δύναμη, δεδομένου ότι έχει την τεχνολογία να παράγει πυρηνικά όπλα».
Στην Αθήνα, κατά τα άλλα, ασχολούμαστε με φιέστες και γραφικότητες, με μια παντελώς ανίκανη κυβέρνηση να έχει το θράσος να περιπαίζει τον λαό με το γνωστό «του χρόνου αρχίζει η ανάπτυξη». 
Αυτή που θα άρχιζε το 2011, μετά πήγε στο 2012 και κάθε χρόνο μετατίθεται γιοα τον επόμενο. Μήπως τελικά έχουμε ως λαός απλά αυτό που μας αξίζει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου