Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

ΒΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ "ΧΕΡΑΚΙ" ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟ MEGA...

Δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο, δεν κρατάνε καν τα προσχήματα. 

Τώρα που, με αφορμή το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, έχει ανοίξει το καπάκι και βγαίνουν στην επιφάνεια οι σκελετοί του τραπεζικού συστήματος, τώρα που μαθαίνουμε για χαριστικά δάνεια σε καναλάρχες, για δες καιρό που διάλεξαν οι συστημικές τράπεζες να ξαναδώσουν δάνεια στους καναλάρχες.

 Όλες οι συστημικές τράπεζες και η Εθνική και η Άλφα και η Πειραιώς και η Γιούρομπανκ δίνουν εκατομμύρια ευρώ στον ΔΟΛ του κ. Ψυχάρη και στον «Πήγασο» του κ. Μπόμπολα, μεγαλομέτοχοι του ΜΕΓΚΑ αμφότεροι κι οι δύο.

ΔΟΛ και «Πήγασος», επιχειρήσεις ζημιογόνες και υπερδανεισμένες. 


Είκοσι δύο εκατομμύρια ευρώ ζημιές για το 2013 ο ΔΟΛ και χρέη που φτάνουν στα 216 εκατομμύρια. 

Είκοσι δύο εκατομμύρια ζημιές και ο Πήγασος και χρέη 223 εκατομμύρια. Επιχειρήσεις φαλιρισμένες, που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα έπαιρναν ούτε ευρώ, όπως δεν παίρνει ούτε ευρώ ο έσχατος φτωχοδιάβολος κι ας μην είναι....
... φαλιρισμένος.

Εδώ δεν έχει τέτοια, εδώ δεν ισχύουν οι κανόνες του καπιταλισμού. Εδώ είναι Μπαλκάνια και στα Μπαλκάνια μαζεύονται όλες οι μεγάλες τράπεζες για να δώσουν 98 εκατομμύρια στον ΔΟΛ, εκ των οποίων τα 15 εκατομμύρια είναι νέα δάνεια. Δίνουν και άλλα 8 εκατομμύρια στον κ. Ψυχάρη και το κυριότερο, παίρνουν τα 57 εκατομμύρια των προσωπικών του δανείων και τα κάνουν εταιρικά, τα ρίχνουν και αυτά στον ΔΟΛ. Στον «Πήγασο» του κ. Μπόμπολα ανανεώθηκε ομολογιακό δάνειο της Εθνικής ύψους 20 εκατ. ευρώ, το οποίο έληγε την 31/12/2013.

Απ' όποια πλευρά και να το δεις, οικονομική λογική στη δανειοδότηση των χρεωκοπημένων ομίλων δεν υπάρχει, άρα το ντηλ είναι αμιγώς πολιτικό. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση διασώζει τα ΜΜΕ της, για να την στηρίξουν στις δύσκολες ώρες που έρχονται. Προσέξτε την λεπτομέρεια: Το δάνειο που πήρε ο ΔΟΛ έχει διετή περίοδο χάριτος, δηλαδή δεν θα πληρώσει ούτε σεντ για τα δύο επόμενα χρόνια, τα οποία θα είναι είτε προεκλογικά είτε εκλογικά είτε μετεκλογικά.

Πρόκειται για ξεκάθαρη πολιτική συναλλαγή, στην οποία εμπλέκονται οι τράπεζες ως εντολοδόχοι της κυβέρνησης, πιθανότατα και της τρόικας, διότι ουδείς μπορεί να πιστέψει ότι συμφωνίες τέτοιας εμβέλειας γίνονται ερήμην των δανειστών. Οι τράπεζες όμως ζουν και υπάρχουν χάρη στις αλλεπάλληλες αιμοδοτήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό, άρα τα χρήματα που δίνουν στους χρεωκοπημένους καναλάρχες είναι χρήματα δικά μας, τα έχουμε φορτωθεί στους ώμους μας ως δημόσιο χρέος.

Τα λεφτά είναι δικά μας, γι' αυτό πρέπει να γνωρίζουμε που πηγαίνει και το τελευταίο ευρώ. Να απαιτήσουμε πλήρη διαφάνεια στις δανειοδοτήσεις των χρεοκοπημένων, να την απαιτήσουμε από την κυβέρνηση, να την απαιτήσουμε από τον Προβόπουλο, τον υπεύθυνο για τη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος. 

Να μη δοθεί ούτε ένα ευρώ, αν δεν υπάρχουν ξεκάθαρες εγγυήσεις ότι θα επιστραφεί εντόκως, οι εποχές που γεννούσαν Τ.Τ. έχουν φύγει ανεπιστρεπτί.

Την επόμενη φορά που θα ακούσετε τον Γιάννη και την Όλγα να τα βάζουν με τους δημόσιους υπαλλήλους, να ζητάνε απολύσεις και διαθεσιμότητες, να ξέρετε ότι φωνάζουν μέσα από τα βάθη του δημόσιου ταμείου. 

Είναι υπάλληλοι του δημοσίου, ζουν με δάνεια, ζουν από τα δικά μας λεφτά και ζουν πλουσιοπάροχα. 

Πληρώνονται από εμάς, για να μας καταστέλλουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου