Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Bild - Πληρώνουμε για τους φαλιρισμένους Έλληνες - Η Ελλάδα πρέπει να διασωθεί μόνη της, σύμφωνα με τη Bundesbank.

Bild - Πληρώνουμε για τους φαλιρισμένους Έλληνες - Η Ελλάδα πρέπει να διασωθεί μόνη της, σύμφωνα με τη Bundesbank
"Στην πραγματικότητα οι Έλληνες έχουν πολύ περισσότερα χρήματα από εμάς!"
Να διασωθεί μόνη της ζητά από την Ελλάδα η γερμανική κεντρική τράπεζα, Bundesbank, σύμφωνα με δημοσίευμα της Bild Zeitung, προτείνοντας μία άπαξ εισφορά περιουσίας για τους πολίτες των υπό κρίση χωρών.

Το δημοσίευμα επικαλείται δηλώσεις του Michael Best, εκπροσώπου του γερμανικού ιδρύματος, ο οποίος υποστηρίζει: "Στην περίπτωση επαπειλούμενης κρατικής χρεοκοπίας μία εισφορά περιουσίας θα ήταν το μικρότερο κακό. Οι εύπορες ελίτ κατά κανόνα ασκούν πολιτική επιρροή και είναι συνυπεύθυνες για την κατάσταση μίας χώρας"

"Ως τώρα όλοι οι φορολογούμενοι της ευρωζώνης αναλαμβάνουν την ευθύνη. Με αυτό τον τρόπο πρέπει να λάβει τέλος", επισημαίνει η Bild, παραθετοντας μελέτη της ΕΚΤ, η οποία καταδεικνύει ότι ενώ ένα γερμανικό νοικοκυριό κατά μέσο όρο διαθέτει 51.400 ευρώ, οι Έλληνες εμφανίζονται με 101.900 ευρώ!

"Ήδη το συνηθίσαμε: Εδώ και χρόνια πρέπει εμείς οι Γερμανοί να πληρώνουμε για τους φαλιρισμένους Έλληνες. 

Η δικαιολογία: Προφανώς οι Έλληνες δεν μπορούν να βοηθήσουν οι ίδιοι τους εαυτούς τους κι ότι είναι οικονομικά τελειωμένοι. 

Ωστόσο η αλήθεια μοιάζει να είναι διαφορετική. Στην πραγματικότητα .......οι Έλληνες έχουν πολύ περισσότερα χρήματα από εμάς!", τονίζεται στο δημοσίευμα

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Ifo, Hans Werner Sinn, τάσσεται αναφανδόν υπέρ της συγκεκριμένης πρότασης, ενώ και ο επικεφαλής του Ινστιτούτου DIW, Marcel Fratzscher, υποστηρίζει ότι η πρόταση της Bundesbank είναι μία «καλή επιλογή», σημειώνοντας επίσης ότι "η ελληνική κυβέρνηση πρέπει επίσης να αναρωτηθεί πως μπορεί να βοηθήσει τους δικούς της φορολογούμενους"

Η Bild καταλήγει με το ότι ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Olli Rehn, υποστήριξε ότι η πρόταση της Bundesbank είναι στην πραγματικότητα μία απόφαση που θα πρέπει να λάβει κάθε κράτος-μέλος που το αφορά.
www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου