Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ....ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ;;;;;


Τις προηγούμενες εβδομάδες έγιναν στην χώρα μας δύο δίκες

Η δίκη για την δολοφονία του Πακιστανού Λουκμαν από δύο Έλληνες, και η δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και του βιασμού της νεαρής ελληνίδας Μυρτώς από έναν πακιστανό.

Δεν πρόκειται να αναφερθούμε στο δικαστικό μέρος των δύο υποθέσεων. 

Ούτε πρόκειται να αναδείξουμε το πώς η πρώτη περίπτωση χρησιμοποίηθηκε για πολιτικούς σκοπούς από την αριστερά για να....... ποινικοποιηθεί το πολιτικό κόμμα της Χρυσής Αυγής.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι η αντιμετώπιση των γονέων των δύο θυμάτων, από τους θεσμικούς παράγοντες της ελληνικής κοινωνίας.


  • Ας ξεκινήσουμε από την δεύτερη περίπτωση. Αυτή της Μυρτώς. 
    Από την άλλη έχουμε την περίπτωση των γονέων του Λούκμαν. Οι οποίοι ερχόμενοι στην χώρα μας για να παραστούν ως “μάρτυρες” στην δίκη για την δολοφονία του γιού τους, αυτόματα απέκτησαν καθεστώς σελέμπριτυ στην εγχώρια όχι μόνον ακροαριστερά αλλά και κεντροαριστερά. Αμέσως “πλαισιώθηκαν” από άτομα της άκρας αριστεράς.
    Δεν έμεινε εκεί η ιστορία όμως όπως θα περίμενε κανείς. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι συναντήθηκαν τόσο με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, όσο και με τον Δήμαρχο της Αθήνας Γ. Καμίνη. 

  • Στην συνάντηση μάλιστα με τον Φώτη Κουβέλη ήταν παρών και ο Δημοτικός σύμβουλος της Αθήνας, στέλεχος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της (επιχορηγούμενης) ΚΕΕΡΦΑ.
    Όλοι οι από πάνω εξέφρασαν την συμπαθειά τους προς τους γονείς και όπως είναι αναμενόμενο καταδίκασαν τους δράστες, τον “ρατσισμό”, την “ξενοφοβία” και όλα τα υπόλοιπα.
    Η συναναστροφή των γονέων της μικρής κοπέλας με οιονδήποτε θεσμικό παράγοντα ήταν ανύπαρκτη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου