Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Αν ενταθεί η πολιτική κρίση, η Τρόικα θα σκληρύνει την στάση της για να οδηγήσει την Ελλάδα σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Αν ενταθεί η πολιτική κρίση, η Τρόικα θα σκληρύνει την στάση της για να οδηγήσει την Ελλάδα σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές
Η κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ θα οδηγήσει σε αμφισβήτηση την κυβέρνηση καθώς θα έχει χάσει μέρος των κοινωνικών ερεισμάτων της….
Την πολιτική αποσταθεροποίηση στην Ελλάδα, μετά τις ευρωεκλογές σπεύδει να προλάβει η Τρόικα καθώς με βάση ελληνικές πηγές που συνομιλούν για πλειάδα θεμάτων με τους εκπροσώπους τις τριμερούς «μετά τις ευρωεκλογές θα υπάρξει πολιτική αποσταθεροποίηση. Αυτή είναι η βασική ανησυχία της Τρόικα....».

Η Τρόικα κατανοεί ότι ακόμη και αν η ΝΔ καταφέρει να συγκρατήσει τις δυνάμεις της στις ευρωεκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ καταλάβει την πρώτη θέση με μικρή διαφορά, το ΠΑΣΟΚ που στηρίζει την κυβέρνηση στην Ελλάδα εκλογικά θα καταρρεύσει. 

Άρα το άθροισμα των πολιτικών δυνάμεων ως καταγεγραμμένο ποσοστό στις ευρωεκλογές, που στηρίζουν την κυβέρνηση θα είναι εμφανώς αποδυναμωμένο. 

Η εξέλιξη αυτή θα δημιουργήσει .......πλήθος αμφισβητήσεων, πολιτικών αντιπαραθέσεων στην Ελλάδα, εξέλιξη που θα πάει πίσω όλες τις βασικές υποχρεώσεις της Ελλάδος προς την Τρόικα. 

Σύμφωνα με πηγή που σχετίζεται άμεσα με τον τραπεζικό κλάδο «η Τρόικα θεωρεί ότι μετά τις ευρωεκλογές η Ελλάδα θα τεθεί σε καθεστώς πολιτικής ομηρίας και δεν θα γίνεται τίποτε. 

Έτσι λοιπόν έχουν αποφασίσει να ενισχύσουν τις δικλείδες ασφαλείας τους. 
Φοβάμαι ότι οι τράπεζες θα τεθούν σε καθεστώς ομηρίας. 

Δεν αποκλείεται η ομηρία αυτή που σχετίζεται με τον νόμο για την ανακεφαλαιοποίηση και τις καθυστερήσεις για την επανιδιωτικοποίηση τους να έχει βαθύτερο στόχο, να χρησιμοποιηθούν οι ελληνικές τράπεζες που αποτελούν ένα ισχυρό assets αξίας 350 δισεκ. ευρώ ως collaterals για την Τρόικα, ως εγγύηση τόσο στα δάνεια που έχουν χορηγήσει όσο και στα μελλοντικά, στην κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού»

Η ίδια πηγή θεωρεί ότι στην Τρόικα όχι απλά έχουν ανησυχήσει αλλά θορυβηθεί με το γεγονός ότι έρχεται σοβαρή πολιτική αποσταθεροποίηση της Ελλάδος. 

Η εξέλιξη αυτή μπορεί να σκληρύνει την στάση της Τρόικας προς την Ελλάδα και αν αυτό συμβεί είναι εξίσου πιθανό η κυβέρνηση να πέσει και η Ελλάδα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές. 

Δηλαδή η Τρόικα αν διαπιστώσει ότι η Ελλάδα δεν κυβερνάται λόγω της πολιτικής αποσταθεροποίησης να σκληρύνει την στάση της, ώστε να επιταχύνει τις πολιτικές εξελίξεις. 

Μπορεί να μην έχει διατυπωθεί δημόσια και ίσως ούτε και θα διατυπωθεί αλλά η ιδέα του μεγάλου συνασπισμού στην Ελλάδα δεν περνάει απαρατήρητη από την Τρόικα. 

Η Τρόικα χρειάζεται απέναντι της ένα αξιόπιστο συνομιλητή.
 
Ο Σαμαράς πολλά από αυτά που υποσχέθηκε ότι θα τηρήσει τα τήρησε αλλά πλέον πλησιάζει το πολιτικό του τέλος ή θα ενταθεί η πολιτική του φθορά. 
Λάθος χειρισμοί της ΝΔ ειδικά στο θέμα της Χρυσής Αυγής θα επιταχύνουν τις ζυμώσεις στο εσωτερικό της Δεξιάς. 

Για την Τρόικα ο μεγάλος συνασπισμός έχει λογική γιατί από την μια θα εκφραστεί η λαϊκή βούληση ενισχύοντας τον ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη η ΝΔ θα λειτουργεί ως ο παράγοντας που θα ισορροπεί τυχόν ακραίες πολιτικές επιλογές. 

To συμπέρασμα 

Ας προετοιμαστούμε. 

Αν η Τρόικα διαπιστώσει ότι η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα αποκτά χαρακτηριστικά αποσταθεροποίησης ή κατά το λαϊκώς γραφόμενο μπάχαλο θα σκληρύνει την στάση της ώστε η Ελλάδα να οδηγηθεί στις εκλογές. 
Τα επιχειρήματα, ότι με μια τέτοια πράξη θα γίνει μισητή, είναι άτοπα. 
Στις δημοσκοπήσεις το 85% της κοινωνίας είναι κατά της Τρόικα. 

Η Τρόικα δεν ενδιαφέρεται να αποκτήσει ερείσματα στην κοινωνία αλλά να εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα. 

Θα αναφέρουμε για πολλοστή φορά ότι στο τέλος θα υπάρξει haircut στο χρέος. 

Όλοι θα δουν το αδιέξοδο και θα το επιλέξουν την ύστατη στιγμή ως ύστατη λύση. 

Haircut για να διασωθεί η Ελλάδα…. 

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου