Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Εκτός νομιμότητας και οι μειώσεις συντάξεων σε ΙΚΑ-Δημόσιο.



Ένα-ένα αποκαθηλώνει η Δικαιοσύνη τα μνημονιακά νομοθετήματα που ψηφίστηκαν από τη Βουλή τα τελευταία χρόνια και ισοπέδωσαν μισθούς και συντάξεις.

Έτσι, ταυτόχρονα, τα δύο μεγάλα δικαστήρια της χώρας, το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Ελεγκτικό Συνέδριο, με σειρά αποφάσεών τους προκαλούν ντόμινο οικονομικών τριγμών στην κυβέρνηση, αναγκάζοντας το επιτελείο του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα σε συνεχείς συσκέψεις για να βρει τα ισοδύναμα που θα καλύψουν τα κενά που προκαλεί η Δικαιοσύνη με τις αμετάκλητες αποφάσεις της.

Δεν προλαβαίνουν οι σύμβουλοι του κ. Στουρνάρα να κλείσουν μια ......μαύρη τρύπα και αμέσως βρίσκονται μπροστά σε νέες δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν άλλες πολυπληθείς ομάδες πολιτών υποχρεώνοντας το Δημόσιο σε αναδρομικές επιστροφές μισθών, συντάξεων κ.λπ.

Οπως έχουν δηλώσει δικαστές, το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Ελεγκτικό Συνέδριο -πέρα από τις αποφάσεις που έχουν εκδώσει ή αναμένεται να εκδώσουν για τους ένστολους κ.λπ.- μέσα στο επόμενο εξάμηνο θα εκδώσουν νέες αποφάσεις οι οποίες θα κρίνουν αντισυνταγματικές και άλλες διατάξεις των μνημονίων.

Οι νέες αυτές αποφάσεις που αναμένονται να εκδοθούν, σημείωναν οι δικαστές, θα ακολουθήσουν την «πεπατημένη» των προηγουμένων που αφορούσαν τους ένστολους κ.λπ. 

Δηλαδή θα κρίνουν αντισυνταγματικά νομοθετήματα τα οποία επέφεραν μειώσεις συντάξεων και εφάπαξ σε μεγάλους κλάδους εργαζομένων και συνταξιούχων.

Είναι πλέον μονόδρομος για όσους ανεβαίνουν στην έδρα των δικαστηρίων, προσέθεσαν οι δικαστές, να κρίνουν αντισυνταγματικούς τους μνημονιακούς νόμους που επέφεραν περικοπές σε αποδοχές, επιδόματα, συντάξεις κ.λπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου