Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Η επανάσταση...πρώτα μέσα μας!

Δεν είναι κόσμος εν υπνώσει...είναι άνθρωποι κατατσακισμένοι από "λογικές"που αντιστρατεύονται όλες του τις φυσικές ανάγκες, τον εξαχρειώνουν,τον αποπροσανατολίζουν και τρέφουν το "θηριώδες"του εγώ,στο οποίο όμως ζει μόνο την απόλυτη μοναξιά,την καχυποψία,την ανασφάλεια,το ψέμα.

Ο άρρωστος Δυτικός "πολιτισμός"έχει αλώσει την ελεύθερη βούληση,την έμπνευση,την δημιουργικότητα και την ανάγκη του ανθρώπου για επικοινωνία και ενότητα με τους άλλους.

Μας έχει ξεμοναχιάσει το σύστημα και μας "αρρώστησε"πείθοντάς μας ότι πρέπει να ξεχωρίσουμε .....

..για να νιώσουμε καλά με τον εαυτό μας,για να νιώσουμε ολοκληρωμένοι.

Κι όμως αυτό είναι ό,τι πιο απατηλό,γιατί απλά μας απομακρύνει από τους άλλους και ακυρώνει την όποια δυνατότητα ουσιαστικής επικοινωνίας!

Έτσι μας θέλουν μόνους,άρρωστους,ευτελείς και μικροπρεπείς,ανίκανους τελικά να υπάρχουμε ελεύθεροι,για να μας χειρίζεται.
Ό,τι καλύτερο γι'αυτούς το άρρωστο εγώ κι ο διαχωρισμός!

Η αληθινή χαρά βρίσκεται στην ανιδιοτελή προσφορά,κι η ελευθερία βιώνεται μόνο μέσα από την ενότητα ,την αγάπη!Ο κόσμος ψάχνει την ψυχή που έχασε να βρει,και μάλιστα την Ελληνική ψυχή,που τσάκισαν τα παράσιτα της "λεηλασίας".

Βρίσκει σιγά σιγά χαμένες αξίες,επανακαθορίζει τις αληθινές του ανάγκες κι αδερφώνεται με το διπλανό του.Ζει την απαραίτητη κάθαρση μέσα του για να σταθεί.


Επαναπροσδιορίζει τις σχέσεις του με τους γύρω του και έρχεται αντιμέτωπος με λάθη και ευθύνες που τον "βαραίνουν".

Δεν κοιμάται,αλλά αφυπνίζεται και προσπαθεί να βρει τρόπο να σταθεί στο ρευστό και στεγνό "τοπίο"που του δείχνει η βαρβαρότητα ,που ζει!


Δε μπορεί να γίνει αλλιώς η επανάσταση,αν μέσα μας πρώτα δεν συμβεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου