Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

OMOΓΕΝΕΙΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΔΙΝΕΙ" ΤΟΝ ΥΠΕΞ Ε.Βενιζέλος: Εντολές Αμερικανών για αντιρωσικό μέτωπο, Κυπριακό, & Σκοπιανό.

Στην πρόσφατη επίσκεψη του ΥΠΕΞ Ε.Βενιζέλου στις ΗΠΑ αναφέρεται ομογενειακή εφημερίδα της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, η οποία δημοσιεύει ότι ζητήθηκε από τον Τζον Κέρι,η Ελλάδα να συντονιστέι με την ΕΕ σε αντιρωσικό μέτωπο!Ζήτησε νέο Σχέδιο Ανάν γιατί οι συνθήκες ελιναι κατάλληλες επειδή ο ελληνικός λαός σε Ελλάδα και Κύπρο, έχει "γονατίσει", και για τον ίδιο λόγο ζήτησε να κλείσει το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων!
 
Δηλαδή ο "σύμμαχός" μας οι ΗΠΑ, μας ζητάνε να απεμπολήσουμε τα ζωτικά μας συμφέροντα και την ιστορία μας, και να στραφούμε εναντίον των ομόδοξων Ρώσων, σε κοινό αντιρωσικό μέτωπο των οποίων οι πολίτες κάθε καλοκαίρι αφήνουν στην χώρας μας τα περισσότερα χρήματα.
 
Είναι γνωστό ότι ο Ε.Βενιζέλος ακολουθέι δικιά του ανεξέλεγκτη ατζέντα ως ΥΠΕΞ. Άλλωστε σε προηγούμενη επίσκεψή του στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην Νέα Υόρκη είχε συναντηθεί με τον Α.Νταβούτογλου, με τον οποίο είχε συμφωνήσει να πραγματοποιηθεί τετραμερής διάσκεψη μεταξύ ελληνοκυπριων και τουρκοκυπρίων με εγγυητές Ελλάδα και Τουρκία. 

Επί του πρακτέου εκπρόσωποι των Τουρκοκυπρίων θα έρχονταν στην Ελλάδα και Ελληνοκύπριοι θα πήγαιναν στην Τουρκία, νομιμοποιώντας επί της ουσιας τους Τουρκοκυπρίους.
 
Έτσι εξηγείται και η εμμονή ξένων κέντρων εξουσίας για καταστροφή και εκμηδενισμό της Ορθοδοξίας, ώστε να μην υπάρχουν πληθυσμοί που να βλέπουν με καλό μάτι την Ρωσία. Για αυτό....... και τα τελευταία χρόνια υπάρχει έντονη προσπάθεια αποχριστιανοποίησης της χώρας.
 
Ακολουθεί το άρθρο της ομογενειακής εφημερίδας "Πρωινή" η οποία εκδίδεται δύο φορές την εβδομάδα. Διαβάστε το άρθρο της και εδώ
 
"Η επίσκεψη, μετά από πρόσκληση Τζον Κέρι, του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλου στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, 16-17 Ιανουαρίου, φυσικά δεν έγινε γιά να ''ενημερωθεί'' η αμερικανική πολιτική ηγεσία γιά το ''πρόγραμμα'' της προεδρεύουσας στην Ευρωπαϊκή 'Ενωση Ελλάδας, το α' εξάμηνο 2014. 
 
Ο ισχυρισμός αυτός, δεν πείθει ούτε αφελείς.
 
Το Στέητ Ντηπάρτμεντ, δεν καλεί υπουργούς Εξωτερικών άλλων χωρών γιά να μάθει πως θα ''προεδρεύσει η χώρα τους'' σε όργανα και θεσμούς, όπου η προεδρία είναι διακοσμητική και διόλου ουσιαστική, σε ότι αφορά θέματα και λήψη αποφάσεων.
 
 Και φυσικά, δεν καλεί υπουργούς, απλά γιά την...αναμνηστική φωτογραφία. Τους καλεί όταν έχει κάτι ουσιαστικό να συζητήσει, να ζητήσει, να 
απαιτήσει.
 
'Ετσι, ο κ. Βενιζέλος, μπορεί να εξασφάλισε την αναμνηστική φωτογραφία γιά χρήση στα ΜΜΕ Ελλάδας, αλλά αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει την ουσία της πρόσκλησης. 
 
Και αφού δεν είχε να προτείνει αυτός κάτι, δηλαδή αιτήματα ελληνικά προς τις ΗΠΑ, επειδή η Ελλάδα, εξαιτίας των μνημονίων, ουσιαστικά κυβερνάται από τους δανειστές, άκουσε μόνο τα (απαιτητικά) αιτήματα του Κέρι:
 
- Πράξατε λανθασμένα αφήνοντας τον Χριστόδουλο Ξηρό της 17ης Νοέμβρη, ελεύθερο. «Πώς επιτρέπετε σε εγκληματίες-τρομοκράτες να παίρνουν άδειες;» είπε ο Κέρι και η φράση αυτή διατυπώθηκε σε έντονο ύφος. «Ηταν η κακή εφαρμογή ενός κακού νόμου», φέρεται να απάντησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Κατά συνέπεια, σύμφωνα με την λογική των ΗΠΑ, ''επειδή είστε ανίκανοι και άλογοι, επιβάλλεται οι Υπηρεσίες Ασφαλείας μας να αλωνίσουν πάλι στην Ελλάδα''.
 
- ''Να τελειώνετε με το Κυπριακό, με ένα νέο σχέδιο τύπου Ανάν''. Τώρα είναι οι συνθήκες κατάλληλες, με δεδομένη την μηδενική αντίδραση του λαού σε Κύπρο και Ελλάδα, εξαιτίας της μεγάλης οικονομικής κρίσης.
 
Γιά τον ίδιο λόγο, τώρα είναι οι κατάλληλες συνθήκες να κλείσετε το ζήτημα του ονόματος με τα Σκόπια.
 
Και το πλέον ουσιαστικό... ''Συντονιστείτε μαζί μας, ως χώρα και Ευρωπαϊκή 'Ενωση στο αντιρωσικό μέτωπο'', αρχίζοντας με όσα 
έγιναν στην Ουκρανία: 
 
Σαφέστατη η δήλωση Κέρι, τρεις φορές σε δύο παραγράφους, μετά την συνάντηση και μπροστά στις κάμερες το πιστοποιεί μιά επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Στεητ Ντηπάρ-
τμεντ, http://www.state.gov/secretary/remarks/2014/01/220007.htm   όπου καταγράφονται οι ακριβείς δηλώσεις -με κείμενο και βίντεο- και όχι ότι μεταδόθηκε στην Αθήνα.
 
Και το ατόπημα: Ενώ ο υπουργός Εξωτερικών ΗΠΑ, στις κοινές δηλώσεις τους, αποκαλούσε τον κ. Βενιζέλο ''Ελληνα υπουργό Εξωτερικών'', ο δικός μας αποκάλεσε τον κ. Κέρι, σκέτο ''John'', λες και γνωρίζονται χρόνια... (''Π'')
 
Αλήθεια πως και τέτοια οικειότητα ο Ε.Βενιζέλος με τον Τ.Κέρι; Να υποθέσουμε ότι αποκαλεί και τον Ρώσο ΥΠΕΞ "Σεργκέι" ή ακόμα καλύτερα ελληνιστί "Σέργιε"; Εμείς θέλουμε να είμαστε καλόπιστοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου