Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Η Τουρκία εδώ και τρεις ημέρες έχει απροκάλυπτα κηρύξει τον πόλεμο στη Συρία.

τουρκικά τεθωρακισμένα εισβάλουν στη Συρία

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΒΓΑΛΕ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΕ ΕΥΘΕΩΣ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΝΕΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ‏

Βρυξέλλες, Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά

Οι τρομοκρατικές οργανώσεις ISIS και Αl Nosra μετά την επίθεσή τους στην συριακή κωμόπολη Kesab , αρμενικού πληθυσμού, συνεχίζουν την επέλασή τους στη Συρία με την αμέριστη στρατιωτική υποστήριξη της Τουρκίας.

Σήμερα τεθωρακισμένα των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων παρέλασαν κατά δεκάδες στον διεθνή αυτοκινητόδρομο που ενώνει την Τουρκία με το βόρειο Αλέπι.

Η Τουρκία εδώ και τρείς ημέρες ...

....έχει απροκάλυπτα κυρήξει τον πόλεμο στη Συρία. Η κατάριψη του συριακού αεροπλάνου εντός του συριακού εδάφους που έκανε πτήση ρουτίνας για την επίβλεψη των συνόρων, ήταν μια προγραμματισμένη αφορμή πολέμου αφού ακόμα και ο δημοσιογράφος του καναλού Habertürk δήλωσε στο δελτίο ειδήσεων ότι γνώριζε εκ των προτέρων την άφιξη των τουρκικών αεροσκαφών στην περιοχή.

Έκτοτε συνεχίζει να παρέχει απροκάλυπτα όλη την απαραίτητη κάλυψη και βοήθεια στους ξένους μουτζαχεντίν επιβεβαιώνοντας χωρίς κανένα περιθώριο αμφιβολίας την άμεση εμπλοκή της στη συριακή κρίση.

Σύμφωνα με τοπικά τουρκικά μέσα αλλά και πλήθος αραβικών δημοσιευμάτων και μαρτυριών, πραγματοποιήθηκαν βομβαρδισμοί σε συριακά εδάφη που καταγγέλθηκαν επίσημα και από τον σύριο πρέσβη στον ΟΗΕ. Εξαπολύθηκαν ρουκέτες από τους λεγόμενους ξένους μουτζαχεντίν υπό το καθεστώς του τουρκικού αντιπερισπασμού, ακόμα και στο κέντρο της Λαττάκειας που από το περασμένο καλοκαίρι απολάμβανε το αγαθό της ειρήνης.

Με την τουρκική έναρξη του πολέμου, τέθηκαν σε συναγερμό οι συριακές ένοπλες δυνάμεις αέρος και ξηράς με αποτέλεσμα να αποσπασθούν από τα κρίσιμα μέτωπα Χαλεπίου και Χομς όπου οι ισλαμιστές χάνουν καθημερινά έδαφος και οι απεγκλωβισμένοι πολίτες πανηγυρίζουν την ελευθερία τους. 


Η δραστηριοποίηση της τουρκικής πολεμικής μηχανής λειτουργεί σαν κάλυψη στην καλά συντονισμένη εισβολή χιλιάδων τζιχαντιστών μισθοφόρων που φθάνουν για ενισχύσεις μετά τις ταπεινωτικές ήττες στα παραδοσιακά προπύργιά τους Γιαμπρούντ και Κάστρο των Ιπποτών.

Τουρκικά τεθωρακισμένα στοχεύουν συριακές πολεμικές βάσεις προκαλώντας εκκωφαντικές εκρήξεις και τουρκικές δυνάμεις έχουν δυεισδύσει στην περιοχή. 


Ειδικότερα στοχεύθηκε η κατάληψη του μοναδικού φυλακίου των συροτουρκικών συνόρων που έλεγχε ο συριακός στρατός (γνωστό ως σημείο ελέγχου 45) και το οποίο είναι στρατηγικής σημασίας για την ασφάλεια της Λατάκειας και των συριακών ακτών της Μεσογείου.
βομβαρδισμός στην ύπαιθρο Λατάκειας

Δημοσιογραφικές πηγές της Τουρκίας αναφέρουν ότι σημαίες της Αλ Κάιντα έχουν υψωθεί ακόμα και σε σκάφη του τουρκικού λιμενικού σώματος, ενώ
κυκλοφορούν βίντεο από τη σύμπραξη 3 τρομοκρατικών οργανώσεων όπου σε παραλίες της Μεσογείου υψώνεται η σημαία της Αλ Κάιντα μετά των γνωστών εξυμνήσεων του θεού Αλλάχ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου